Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boysi žele samo jedno

Bitka za Dinamo i slobodne izbore: "Mamićeva era je završena, ali Barišićevo ponašanje vrlo je sumnjivo"

Nakon sinoćnjih poteza Izvršnog odbora Dinama, za klub slijedi izgleda neko novo razdoblje…

Izvršni odbor Dinama jučer je razriješio dužnosti Krešimira Antolića i Amru Peternel te oni više nisu u Upravi maksimirskog kluba. Isključena su i četiri člana kluba, koji su ujedno i povjerenici skloni Zdravku Mamiću. Sve je to uvertira u Skupštinu kluba 9. ožujka, na kojoj bi se trebali birati novi članovi Uprave i Izvršnog odbora.

Zdravko Mamić i Mirko Barišić Boysi, pazite da vas ne izigraju: Zašto Mamićev "tata" i zapravo glavni šef ne želi javno obećati slobodne izbore!? divider

Nakon sinoćnjih poteza Izvršnog odbora Dinama, za klub slijedi izgleda neko novo razdoblje. Što zapravo uoči izborne skupštine zakazane za 9. ožujka sada znače ovi potezi. Kroničar Dinama kolega Ivica Medo za najnoviji razvoj događaja u Maksimiru kaže:

Ivica Medo: "Mamićeva era je završena, ali Barišić ništa ne obećaje"

„Možemo zaključiti da dolazi neko novo doba u Dinamu , ali sve je to još nerazriješeno, dosta je to mutna magla oko svega. Taj proces će potrajati i vidjet ćemo koji će ljudi ostati, ali definitivno je da Mamićeva era završava“, kaže kolumnist gol.hr-a.

Aktualna vlast u Maksimiru riješila se i četiri povjerenika jer su djelovali protivno ciljevima kluba.

„Ta priča je isto dosta mutna, jer tu ne postoji odluka Nadzornog odbora, koji zaključuje nečije izbacivanje iz kluba. Ima nejasnih stvari: ako je, primjerice, Damir Zorić izbačen iz kluba, zbog je čega bio nazočan na nekim na sjednicama Izvršnog odbora? Kako to da mu dopuštaju dolazak i zbog čega su mu, kako se priča, poslali poziv za Skupštinu?“

Nejasno je i, kaže kolega Medo, hoće li se održati i do kada novonastala koalicija između predsjednika Barišića i BBB-a.

„Taj savez ima budućnost ako Barišić održi riječ, ali vrlo je sumnjivo to što ništa javno ne govori. To je stari lisac kojih ih sve skupa može lako preveslati. Nema njegovih javnih obećanja o promjeni Statuta i slobodnim izborima po principu 'jedan član, jedan glas'.“

Navijači jedino žele slobodne izbore

A navijači su jučer za Dnevnik Nove TV jasno poručili što očekuju.

„Sada je zatvoreni sistem gdje jedni druge biraju i jednostavno kada je čovjek unutra instaliran, nitko ga neće moći maknuti. Mi jedino što želimo, nas ne zanima upravljanje klubom, tko će biti u Izvršnom ili Nadzornom odboru. Nas zanima izmjena Statuta gdje će biti omogućeno članovima da mogu birati predstavnike koji će voditi klub.“

U klubu je ostala i jedina dosadašnja članica uprave Vlatka Peras. Dario Šimić bi mogao ući u Upravu kluba ako pobjedu odnese struja predsjednika Barišića, a u razgovoru samo za Dnevnik Nove TV, jedan od članova Izvršnog odbora, Većeslav Bergman za kraj je poručio.

„Ostali smo uz predsjednika Barišića dok se ta priča ne riješi, na ovaj ili onaj način. Znate, sada više nema odstupanja“, poručuje Bergman.

Sljedeći sudar zaraćenih struja na rasporedu je 9. ožujka, kad je zakazana dugoočekivna Skupština kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider