Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rutinska pobjeda

Raspucana Rijeka potopila Osijek i napravila uslugu Splitu

Nogometaši Rijeke bez ikakvih su problema nadigrali Osijek u 35. kolu HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je pobijedila Osijek 3:0, a taj rezultat je mogao biti i izraženiji u korist domaćih.

Riječane je prema 22. pobjedi ove sezone u Prvoj HNL usmjerio Bekim Balaj, koji je u 18. minuti nakon nekoliko odbijanja prihvatio loptu na desetak metara od vrata Osijeka i mirno ju poslao u mrežu pokraj nemoćnog Mikulića. Anas Sharbini je dobrim dijelom zaslužan za prvi pogodak Rijeke, a u 34. minuti se i sam upisao među strijelce, pogotkom iz kaznenog udarca, što ga je skrivio Bralić rušenjem Tomečaka.

Igrač Osijeka je pritom je zaradio žuti karton, a u 60. minuti mu je sudac Marin Vidulin pokazao i drugu javnu opomenu zbog oštrog starta te ga poslao u svlačionicu. Brojčanu nadmoć domaći su nogometaši iskoristili povećanjem prednosti u 66. minuti, a strijelac za 3:0 bio je Marin Tomasov. Riječani su do kraja utakmice još nekoliko puta opasno zaprijetili osječkim vratima, Balaj je pogodio i gredu, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Ovakvim raspletom RNK Split više ne mora brinuti glede prvoligaškog statusa jer Osječani za splitskim Crvenima zaostaju četiri boda, a imaju za odigrati još samo jednu utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider