Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KUD BAŠ TAMO?

Portugalac nakon sedam godina napušta Dortmund i radi potez zbog kojeg će ga navijači zamrziti

Raphaël Guerreiro će od iduće sezone biti članom Bayerna, u koji si dortmundske Borussije dolazi bez odštete.

Raphaël Guerreiro (Foto: Afp)

Punih sedam sezona proveo je Raphael Guerreiro u Dortmundu, gdje je kao 22-godišnjak došao iz francuskog Lorienta. 

Sad je odlučio napustiti klub u kojem je postao jedan od ljubimaca navijača i to tako da je istima svojevrsno zabio nož u leđa. Naime, odlučio je nakon isteka ugovora bez odštete pristupiti Bayernu.

Bio je već gotovo siguran u Atleticu

Zna se koliki rivalitet vlada između ova dva kluba, no i kakve emocije navijači svih drugih klubova imaju prema Bayernu, a onda automatski i igračima koji njihov dres zamijene onim FC Hollywooda.

Da je Guerreiro odlučio, potvrdio je Fabrizio Romano, čime je jasno da je Bayern dobio veliko pojačanje na lijevom boku.

Guerreiro se kroz godine profilirao u jednog od najboljih lijevih bočnih braniča na svijetu, posebno u ofenzivnom smislu, budući da je u 224 nastupa za Borussiju upisao 40 pogodaka i 50 asistencija.

Portugalac je prije koji mjesec otkrio kako želi novi izazov te da će zbog toga napustiti klub, a prema nekim medijima je njegov transfer u Atletico Madrid bio gotovo siguran. No, očito se uključio Bayern s ponudom koju on nije mogao odbiti, tako da će ostati u Njemačkoj nešto duže od tih gore spomenutih sedam godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider