Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretan je

Rakitić se nasmijao na zanimanje Španjolaca za Maksimir: ''Nije baš moderan''

Ivan Rakitić zaigrat će za SDevillu protiv Dinama večeras na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski reprezentativac i jedan od kapetana Seville, Ivan Rakitić rekao je uoči utakmice Dinamo - Sevilla kako je sretan što se opet nalazi na maksimirskom stadionu gdje je počeo njegov put s reprezentacijom.

"Lijepo je biti u Hrvatskoj, posebno na Dinamovom stadionu jer je ovdje započeo moj put s reprezentacijom. Jako sam sretan što imam priliku biti ovdje, i također zato što svojim ljudima u Hrvatskoj mogu pokazati nogometni klub Sevillu", izjavio je 33-godišnji Rakitić za klupsku televiziju Seville.

U Maksimiru, čiji je kapacitet smanjen zbog mjera protiv koronavirusa i oštećenja istočne tribine, bit će maksimalnih 10.000 gledatelja.

gol expired Dinamo pobijedio Sevillu i časno ispao: Modri u finišu stisnuli Španjolce i zamalo ih nokautirali divider

"Stadion nije baš nešto moderan (smijeh) ali za mene je doista poseban jer sam tu odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju", rekao je Rakitić koji je 2007. godine sudjelovao u pobjedi Hrvatske od 2-0 nad Estonijom.

O ocem gledao Dinamo

Godina 1997. za njega je također bila posebna jer je veznjak rođen u Švicarskoj tada bio na utakmici kupa UEFA-e između Grasshopera i Dinama u Zurichu.

"Otac me odveo na tu utakmicu. Moj otac navija za Dinamo od malih nogu. Išli smo on, moj stariji brat i ja. Gotovo 90 minuta sam bio na očevim ramenima jer se ništa nije vidjelo", prisjetio se Rakitić.

Dinamo je tada pobijedio 5-0 uz tri gola Igora Cvitanovića i dva Roberta Prosinečkog. Prošli tjedan, 25 godina kasnije, Rakitić je zabio iz jedanaesterca vodeći gol za Sevillu protiv Dinama.

"Nisam se dvoumio uzeti loptu jer mi je pomoćni trener Pablo rekao uoči utakmice da ako bude jedanaesterac da ga ja izvedem. Ja sam mu odgovorio 'da, imam puno samopuzdanja'. Često nakon treniga ostajem vježbati s našim vratarima", rekao je.

Rakitić o pucanju penala

Ove sezone je u Europi izveo tri udarca s bijele točke. Salzburgu je zabio u lijevu stranu dolje, Wolfsburgu isto, a onda Dinamu zabio u desnu dolje.

"Vratar me jako dobro poznaje. Livaković i ja smo nekoliko godina igrali zajedno u reprezentaciji, također smo uživali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje sam zabio dva penala. Ja sam bio uvjeren da će se baciti u stranu, u koju se i bacio na kraju. Osim toga, vratari nas nastoje pročitati. Naši vratari također proučavaju protivničke ekipe i gledaju gdje najčešće pucaju", objasnio je Rakitić.

Sevilla se nalazi na drugom mjestu ljestvice u španjolskom prvenstvu sa šest bodova zaostatka za vodećim Real Madridom. Idući vikend će igrati s trećeplasiranim Betisom u gradskom derbiju.

gol expired Sevilla doputovala u Zagreb, trener Lopetegui nahvalio Dinamo i otkrio što želi od Rakitića divider

"Sada nam je najvažniji četvrtak i utakmica s Dinamom. Imamo veliku želju odigrati dobro u Europskoj ligi a onda ćemo razmišljati o prvenstvu", rekao je Rakitić koji je s 229 odigranih utakmica među 20 nogometaša s najviše nastupa u povijesti Seville.

Rakitić je preuzeo kapetansku vrpcu jer je 36-godišnji Jesús Navas, igrač s najviše nastupa u aktualnoj momčadi, bio tri mjeseca ozlijeđen te se vratio s klupe u prvoj utakmici s Dinamom.

Ovosezonsko finale Europske lige igra se na Sevillinom stadionu Sánchez Pizjuán.

"Neću vam lagati, vidim nas tamo", rekao je Rakitić. "No to sanjanje, ili želju, prepustio bih navijačima a ja ću raditi te sa svojim suigračima učiniti sve moguće da budemo tamo", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider