Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''to nije moja pozicija''

Rakitić o šokantnom ispadanju te dolasku De Jonga i Griezmanna: "Neke stvari su neobjašnjive"

Ivan Rakitić otvorio je dušu prvi put nakon šokantnog ispadanja Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

Ivan Rakitić i Mo Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi put nakon šokantnog poraza od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka hrvatski dokapetan Ivan Rakitić odradio je veliki intevju za katalonski dnevni list Mundo Deportivo, u kojem je progovorio o toj utakmici, svom ugovoru, dolasku novih igrača u Barcelonu...

* Je li momčad i dalje pod utjecajem poraza na Anfieldu?

"Vrijeme je da krenemo dalje. Pred nama je utakmica za titulu u Kupu kralja i želimo ju osvojiti."

Rakitić ne može objasniti poraz kod Liverpoola

* Što se dogodilo kod Liverpoola?

"Volio bih da mogu to objasniti. Što se dogodilo? U sportu se, kao i u životu, dogode neke stvari koje ne možete objasniti. Ne možemo više reći da ćemo naučiti lekciju iz ovoga jer smo to rekli lani kada smo ispali od Rome. Nitko neće biti gladniji i željniji trofeja Lige prvaka od nas iduće sezone. Barca će i dalje htjeti osvojiti svaki trofej. Nogomet nam je još jednom održao tešku lekciju, no moramo krenuti dalje i okrenuti se stvarima koje slijede."

* Govori se da biste ovog ljeta mogli napustiti klub?

"To je situacija koju nisam ja stvorio. Za mene ne postoji dvojba. Imam još tri godine u svom ugovoru i ovo je mjesto na kojem želim biti i gdje sam sretan. Za mene ne postoji neki drugi klub. Razumijem i poštujem da drugi imaju svoje mišljenje, no ja nikada nisam razmišljao o odlasku."

* Što ako se pojavi PSG kao prošlog ljeta?

"Sjest ćemo, popiti kavu i to je to. Imamo puno poštovanja prema momčadima koje me žele i to me čini ponosnim, ali to je sve."

* Što vam je još preostalo osvojiti u Barceloni?

"Ligu prvaka i još mnogo titula. Nadao sam se da bi ova sezona mogla biti stopostotna kao prva moja u Barceloni. Nadam se da će se to dogoditi iduće godine."

Otvorenih ruku čeka De Jonga i Griezmanna

* U Barcelonu ovog ljeta stiže Frenkie De Jong, za kojeg mnogi vjeruju da će vam oduzeti poziciju u veznom redu.

"De Jong ne igra na mojoj poziciji pa ne razumijem zbog čega svi pišu o tome. Moja je pozicija zauzeta. Drago mi je da ga je Barcelona dovela. Mlad je i igra sjajan nogomet. Drago mi je da je klub nastavio s pojačanjima."

* Navodno dolazi i Antoine Griezmann, s kojim je klub stupio u kontakt.

"Griezmann mi je jako drag igrač, ako izuzmemo činjenicu da mi je prošlog ljeta slomio srce u finalu Svjetskog prvenstva, haha. Volio bih da dođe u Barcelonu i da igram s njim u istoj momčadi. Veliki je profesionalac koji je osvojio gotovo sve što se može osvojiti u nogometu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider