Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić poslao poruku rivalu

''Jako poštujem Real, ali sjećam se što smo im napravili''

Real i Barcelona ove će nedjelje odigrati dugo očekivani El Clasico.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona će nakon ispadanja iz Lige prvaka pokušati iznenaditi Reala na Santiago Bernabeuu, najavio je naš Ivan Rakitić u razgovoru za televiziju španjolske lige.

''Idemo u Madrid pobijediti. Potrebna nam je pobjeda i dolazimo puni samopouzdanja. Ondje smo u zadnje vrijeme bili uspješni i to sada želimo ponoviti.''

Prošle sezone je Barcelona pobijedila s 4-0 na Santiago Bernabéu a mjesec dana kasnije smijenjen je trener Real Madrida Rafael Benitez. Njega je siječnju 2016. zamijenio aktualni trener Zinedine Zidane.

''Sjećam se te utakmice po onome što smo napravili. Stisnuli smo ih i nadigrali u svim linijama i svim fazama utakmice. Tu snagu i kvalitetu želimo pokazati u nedjelju. To su posebne utakmice, drugačije od ostalih, u kojima svatko želi igrati'', rekao je Rakitić kojem će ovo biti šesti susret protiv Real Madrida od kada je 2014. navukao dres Barcelone.

''U Madridu ćemo nastojati dati sve od sebe, a ponovimo li trijumf od 4-0 tim bolje, no važna su nam tri boda pa samo o tome razmišljamo.''

''Jako poštujem Real''

Šest kola prije kraja prvenstva vodeći Real Madrid ima 75 bodova i utakmicu manje (gostovanje kod Celte Vigo), a drugoplasirana Barcelona 72 boda dok je Atlético treći sa 65. Real Madrid je posljednji put bio prvak u svibnju 2012., tri mjeseca prije nego je Luka Modrić došao ondje.

''Jako poštujem Real Madrid, to je velika momčad, no usredotočen sam samo na nas. Oni se nalaze u pozitivnom nizu, dobro im ide u posljednje vrijeme. Ako i ne igraju dobro u zadnjim minutama preokrene rezultat u svoju korist'', napomenuo je Rakitić.

Upravo to se dogodilo u posljednjem dvoboju igranom u Barceloni 3. prosinca. Barcelona je vodila pogotkom Luisa Suáreza od 53.minute no onda je u 90. glavom izjednačio branič Sergio Ramos nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Modrić.

''No budemo li mi igrali na svojoj razini i uspijemo li se nametnuti, imamo dobru priliku pobijediti'', naglasio je Rakitić.

Barcelona dolazi na noge vječnom rivalu nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa. Nije uspjela ponoviti čudo kao u osmini finala gdje je eliminirala francuskog prvaka PSG.

''Nije se dogodilo... hvala navijačima na nevjerojatnoj podršci i što su vjerovali u nas. Sada se idemo boriti kako bi ostvarili druge ciljeve'', poručio je Rakitić preko društvene mreže Instagram.

''S Neymarom bi bilo bolje''

Osvrnuo se na aktualnu sezonu u kojoj Barcelona pokušava obraniti naslov prvaka i opet osvojiti kup. U finalu kupa će igrati u svibnju protiv Alavésa u Madridu.

''Moguće da smo ove sezone ostavili bodove gdje nismo trebali i izgubili utakmice koje nismo smjeli, no to je također dio nogometa. Često se zbog sitnih detalja dogode važne stvari, ali sada je najbitnije dići se i gledati prema naprijed. Ono što se dogodilo je prošlost pa je najvažnije da se svi zajedno dignemo, da napredujemo u istom pravcu.''

Barcelona se žalila na kaznu napadaču Neymaru koji je ove sezone u 40 utakmica zabio 15 golova a još 24 puta dodao za pogodak, no u petak je potvrđeno da mora propustiti derbi u nedjelju.

''To nam je veliki gubitak, međutim što je tu je. Potrebno je prihvatiti situaciju kakva jest i gledati prema naprijed. Već smo bili pokazali da možemo i bez Neymara. S njim bi bilo puno bolje jer je među trojicom najboljih na svijetu, ali kažem, vjerujemo u sebe, imamo dobru i snažnu ekipu. Nadam se da ćemo Neymaru donijeti pobjedu'', rekao je.

Rakitić je ove sezone nastupio u 44 utakmice postigavši šest golova i upisavši tri asistencije.

''Real Madridu sam zabio kada sam igrao za Sevillu, tome se nadam sada u Barceloni, iako bih potpisao i da ne dotaknem loptu ako bi nam to donijelo pobjedu''.

Smatra kako je Real Madrid opasan iz prekida, posebno preko kapetana Ramosa koji je zabio 10 golova u 35 utakmica ove sezone ili napadača Cristiana Ronalda iz slobodnih udaraca.

''Prekidi su jedan od najbitnijih aspekata igre Real Madrida. Imaju igrače specijalizirane za obavljanje tih zadataka. To moramo neutralizirati intenzitetom i koncentracijom'', naglasio je Rakitić.

Dokapetan hrvatske reprezentacije već ima 150 utakmica iza sebe u Barceloninom dresu, a prošli mjesec je produžio ugovor do ljeta 2021. godine.

''Jako samo zadovoljan i ponosan što sam došao do tog broja. Svaki dan uživan u Barceloni, na treninzima, utakmicama, u boravku na našem stadionu i s našim navijačima. Nadam se da ću još puno godina biti ovdje.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider