Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvati u glavnim ulogama liga petice

Mandžukić i Rakitić na pragu obrane titula, Lovrena i Kovača očekuje luda završnica

Ivan Rakitić i Mario Mandžukić na pragu su osvajanja titule prvaka u Španjolskoj odnosno Italiji, dok se bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač u potpunosti uključio u borbu za titulu prvaka Njemačke s Bayernom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj krajnji rezultat ne dočarava vjerno stanje na terenu. Real je neumorno stvarao šanse samo da bi ih promašivao, a Barcelona iz dva udarca u okvir zabila 3 gola i izbacila Kraljevski klub iz Kupa.

"U nogometu moraš iskoristiti šanse koje imaš. Mi to danas nismo uspjeli. Igrali smo časno, dali sve od sebe i zato smo tužni što nećemo igrati finale. Ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Barcelona nas je za to znala kazniti", rekao je trener Reala Solari nakon utakmice.

Točnije, Luis Suarez ih je znao kazniti. Sjajni Urugvajac dvaput je zabio, a i treći gol pisao bi se njemu da Varane ispred katalonske devetke nije ugurao loptu u svoj gol.

"Znali smo imati više od 25 udaraca na gol i ne zabiti, a evo danas smo puknuli tri puta i sva tri puta poentirali. Poseban je to osjećaj, pogotovo na ovom stadionu", rekao je Valverde, trener Barcelone.

Na sredini igrališta u glavnim ulogama ponovno su bila dva Hrvata. Luka Modrić i Ivan Raktić odigrali su cijelu utakmicu, a novi dvoboj čeka ih već u subotu u prvenstvu.

Rakitić ga s Barcelonom čeka na ugodnih sedam bodova prednosti pred Kalinićevim Atleticom i s čak 9 bodova više od Modrićevog Reala pa unatoč gostovanju na Bernabeu za vikend uživa u statusu velikog favorita za osvajanja naslova prvaka Španjolske.

Mandžukić na pragu naslova, Lovrena i Redse očekuje velika borba

U ostalim ligama Petice jedini veći favorit od Rakitića je Mario Mandžukić koji s Juventosom ima golemih 13 bodova više od drugog Napolija, pa bi se pravo čudo trebalo dogoditi da se Mandžo ne okiti još jednim naslovom prvaka Italije.

U puno neizvjesnijoj situaciji je Dejan Lovren čiji Liverpool 10 kola prije kraja Premiershipa ima samo bod više od zahuktalog Manchester Citya i čeka ga velika borba za naslov koji klub s Anfielda čeka još od 1990.

U Bundesligi nema hrvatskih igrača u borbi za titulu, ali je zato Niko Kovač na klupi Bayerna istopio prednost dortmundske Borrusije na samo tri boda i ne misli odustati na putu do svog prvog trenerskog naslova prvaka Njemačke.

Kovač s Bayernom ulazi u mjesec odluke

"Sada kreće posljednja trećina sezone. U ovoj fazi više ne smijete podcijeniti nijednog protivnika jer se svi za nešto bore. Ekipe s dna žele izboriti ostanak, dok se ove pri vrhu bore za mjesto u Europi. Svi su maksimalno motivirani i svaki bod će biti teško osvojiti", kaže bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

Posebno teška za Kovača su iduća dva kola, kada prvo ide u goste trećoj Borrusiji Monchengladbach, a potom na Alianz Areni dočekuje peti Wolsfburg Josipa Brekala. Sve to ipak je samo zagrijavanje za ključnu utakmicu prvenstva, jer početkom travnja Bavarcima na noge stiže vodeća Borrusia (D).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider