Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će najplaćeniji

Postignut dogovor o velikom transferu: Sterling prelazi u Chelsea za bogovsku plaću!

Raheem Sterling uskoro bi trebao postati novi igrač Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U večernjim satima srijede engleski mediji objavili su vijest da je postignut dogovor između Manchester Cityja i Chelseaja glede transfera Raheema Sterlinga.

Engleski reprezentativac Manchester će zamijeniti Londonom, a Chelsea će Cityju platiti 45 milijuna funti odštete (to je nešto iznad 52 milijuna eura).

Iznos je to koji je debelo ispod Sterlingove tržišne vrijednosti koju Transfermarkt procjenjuje na 70 milijuna eura, ali "kvaka" je u tome što je 27-godišnji Englez već ušao u zadnju godinu ugovora. Budući da nije bio u dugoročnim Cityjem planovima, u konačnici su na Etihadu donijeli odluku da će ga prodati, kako bi barem nešto zaradili.

Tuchel nagovorio Sterlinga na transfer

Sterling je isprva bio skeptičan prema transferu u Chelsea, ali sumnje su nestale poslije razgovora s trenerom Thomasom Tuchelom.

Zasigurno je u tim pregovorima značajnu ulogu igrala i plaća koju će igrač imati na Stamford Bridgeu. Naime, trenutno je N'Golo Kante najplaćeniji nogometaš u svlačionici Chelseaja, on tjedno dobiva 290.000 funti.

Donedavno je to bio Romelu Lukaku, ali on je otišao u Inter na posudbu pa je Kante postao igrač kojeg Chelsea najviše plaća.

Kako javlja ESPN, Sterling se izborio za još veću plaću no što ima Kante.

Kao igrač koji će u prosincu proslaviti tek 28. rođendan, Sterling još uvijek može puno dati Chelseaju i opet biti jedno od najboljih krila Premier lige.

Poslije 131 pogotka i 94 asistencije u dresu Cityja, došlo je vrijeme za novi izazov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider