Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno natjecanje

Bivša nizozemska zvijezda promijenila sport: Prijavio se na turnir i uskoro debitira

Nizozemska, osim u nogometu, ima i veliku tradiciju u popularnoj ''birtijskoj'' igri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael van der Vaart (36) umirovljeni je nizozemski nogometaš koji je igrao za Ajax, HSV, Tottenham, Real Madrid, Betis, Midtylland i Esbjerg.

Razlog zbog kojeg je karijeru završio u Danskoj je njegova djevojka, nizozemska rukometašica Estavana Polman koja nastupa za Esbjerg.

Van der Vaart trenutno živi u Danskoj, gdje je odlučio početi novu sportsku karijeru. Nekoć velika nizozemska zvijezda u svibnju će debitirati na službenom pikado turniru u organiziciji BDO-a (Britanska pikado-organizicija), koja organizira jedno od dva svjetska prvenstva u pikadu.

Van der Vaart će biti najpoznatije ime turnira na kojem se uglavnom očekuju malo poznati skandinavski igrači. Nagrada za pobjednika je oko 8.500 eura.

Aktivacija Van der Vaarta u ovom sportu ne čudi jer Nizozemska ima bogatu tradiciju pikada, a smatra ih se najvećom pikado silom koja ne dolazi s britanskog otočja.

U igri u kojoj tradicionalno prednjači Engleska, Nizozemska trenutno ima dva najbolja igrača svijeta - na rang ljestvicama BDO-a i konkurentskog PDC-a vode nizozemski igrači. Aktualni svjetski prvak i svjetski broj jedan po PDC-u, koji glasi za cjenjeniju organizaciju, jest Nizozemac Michael van Gerwen.

U pikadu se dobrim rezultatima može pohvaliti i Hrvatska - Boris Krčmar je višestruki svjetski i europski prvak te ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada.

Među hrvatskim nogometašima za velikog majstora pikada glasi Marcelo Brozović. Tko zna, krene li nakon karijere sličnim putem kao Van der Vaart, možda jednog dana i ukrste strelice. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider