Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doručak, ručak i večera

Nadal otkrio tajni sastojak svoje dijete koji ga je zadržao na vrhu tako dugo

Španjolski tenisač Rafa Nadal igrat će u finalu Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda.

Rafa Nadal (Foto: Afp)

Neuništivi Rafa Nadal pokušat će osvojiti svoj 14. naslov u Roland Garrosu s 36 godina na grbači. Čudesni španjolski tenisač već je dugo na vrhu, a za As je otkrio tajnu svoje dugovječnosti.

Velike zasluge za to ima stroga dijeta koje se drži, jasno uz naporan trening, međutim ishrana je ta koja čini razliku, smatra. Tajni sastojak koji koristi kad god je to moguće je ekstra djevičansko maslinovo ulje. Kaže kako je ono presudno za njegovu ishranu i ne može zamisliti svoj život bez njega.

Jede ga za doručak, ručak i večeru

"Gdje god putovao, uvijek tražim masline ili ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ono je ključno u mojoj ishrani. Svako jutro doručkujem tostirani kruh s maslinovim uljem, a uz ostale obroke mi je prilog. Salata i riba za ručak obavezno su zaliveni uljem. Ne mogu zamisliti način na koji se hranim bez njega. Uravnotežena dijeta i trening čine vas boljim čovjekom, osjećate se bolje“, rekao je slavni tenisač.

Jasno je i zašto je Nadal toliko "navučen“ na maslinovo ulje jer smanjuje upale, oksidativni stres i kardiovaskularni rizik povezan sa starenjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider