Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napolitanac stiže u torino

Benitez se vraća na klupu engleskog velikana i Juventusu otvara vrata za novog trenera!

Nisu se mnogi nadali da će se na klupu Chelseaja vratiti upravo Rafa, ali čovjek je u posljednjih 20-ak godina vodio isključivo klubove iz najvišeg ili iznadprosječnog ranga.

Rafa Benitez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako prenose talijanski mediji, u manje od 48 sati dobit ćemo potvrdu nagađanja tko će biti novi trener Juventusa, odnosno novi trener Chelseaja. Da, jedna odluka povezuje drugu, a "zeleno svjetlo" daje vlasnik londonskog kluba Roman Abramovič.

Maurizio Sarri, osvajač Europske lige s Chelseajem, napušta londonski klub nakon samo jedne sezone te odlazi na klupu Juventusa koju je napustio Max Allegri. No prije nego što ode iz Londona, Abramovič želi imati osigurano trenersko pojačanje koje može odmah predstaviti navijačima.

To bi trebao biti bivši trener Valencije, Liverpoola, Napolija, Real Madrida te bivši privremeni trener londonskih plavaca – Rafa Benitez! Čeka se samo blagoslov Abramoviča, koji mora reći konačno da za povratak španjolskog stručnjaka, koji je u svom privremenom mandatu (2012. – 2013.) osvojio UEFA-inu Europsku ligu.

Istovremeno će dolaskom Beniteza otići Maurizio Sarri, koji će krenuti prema Juventusu. Iako je izrazio želju za ostankom u Engleskoj, navijači kluba nisu pokazali palac gore i Abramovič je odlučio zahvaliti se talijanskom stručnjaku, koji se vraća u Italiju.

Sarri (60) krajem svibnja osvojio je prvi trenerski trofej u gotovo 30-godišnjoj karijeri! U finalu Europske lige Chelsea je slavio protiv Arsenala s 4:1. Talijan se tako vraća kući, ali ne u rodni Napulj, već na klupu mrskog rivala Juventusa.

Kako će to funkcionirati i kakve će biti reakcije navijača vidjet ćemo nakon njegova imenovanja, koje bi trebalo nastupiti u srijedu ili četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider