Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nafta na čekanju

Hajdukov partnerski klub može odahnuti: Slovenci povukli drastičan potez kakav se ne viđa često kod nas

Radomlje je ovog četvrtka trebalo gostovati kod Nafte u Lendavi.

Radomlje (Foto: Paun Paunović/Cropix)

Kvalifikacijska utakmica za mjesto u Prvoj slovenskoj ligi iduće sezone, koja se ovog četvrtka trebala igrati u Lendavi između tamošnje Nafte i Radomlja, otkazana je jer za njenim odigravanjem nije bilo potrebe.

Naime, dosadašnji prvoligaš Rogaška nije dobio licencu za iduću sezonu. Klub iz Rogaške Slatine sezonu je završio na osmom mjestu i time je, što se rezultata na terenu tiče, osigurao ostanak u društvu najboljih.

Slovenci bez milosti za Rogašku

Međutim, Licenčna komisija Slovenskog nogometnog saveza ustvrdila je da Rogaška ne ispunjava infrastrukturne, pravne i financijske kriterije za dobivanje prvoligaške licence. Rogaškoj je odbijena zahtjev za licencom, zatim su uputili žalbu, ali nije im upalilo. Odmah smo se sjetili brojnih primjera iz našeg nogometa kada mnogim klubovima iz godine u godinu upravo žalbeni postupci donesu licencu.

Ovakva odluka dovela je do promjena u slovenskoj nogometnoj hijerarhiji pa je Radomlje, Hajdukov partnerski klub, automatski zadržao prvoligaški status i nije bilo potrebe za odigravanjem utakmice s Naftom.

Slovenci, poput nas, također imaju najviši rang s 10 klubova, kod njih ispada posljednjeplasirani, ali za razliku od SuperSport HNL-a, predzadnji klub (što je ove sezone bilo Radomlje) treba odigrati dvije utakmice s drugoplasiranim drugoligašem (Nafta iz Lendave). Zbog novonastalih okolnosti, ništa od toga.

Iz lige je ispao Aluminij iz Kidričeva, a u ligu se vraća Primorje iz Ajdovščine.

Slovenski nogometni savez poručio je da će uskoro donijeti odluku o tome tko će biti 10. sudionik najvišeg ranga njihovog nogometa u sezoni 2024./2025. U Lendavi se nadaju da će to biti Nafta.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider