Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lažni iskaz, prijevara...

Zabio jedan od najljepših golova u povijesti Lige prvaka, a sad mu prijeti odlazak u zatvor

Rabah Madjer, koji je posjedovao dnevne novine Al Balagh i Al Balagh Erriadhi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale. Presuda će biti izrečena devetog lipnja.

Rabah Madjer (krajnji desno) (Foto: Afp)

Strijelcu jednog od najljepših golova u povijesti Kupa/Lige prvaka Alžircu Rabahu Madjeru (63) prijeti 18 mjeseci zatvora zbog koruptivnih radnji.

Alžirski tužitelj zatražio je 18 mjeseci zatvora za bivšeg napadača alžirske reprezentacije, Porta i Valencije, zbog niza financijskih prijevara.

Prema pisanju tamošnjeg tiska, bivšu nogometnu zvijezdu procesuiraju zbog "lažnog iskaza, krivotvorenja i prijevare".

Madjer, koji je posjedovao dnevne novine Al Balagh i Al Balagh Erriadhi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale. Presuda će biti izrečena devetog lipnja.

Madjer je jedan od najpoznatiji alžirskih nogometaša svih vremena, a reprezentaciju je 1990. predvodio do naslova afričkog prvaka.

Postigao je i ključni gol za Alžir u pobjedi 2:1 protiv Nigerije 1981. godine, kada se Alžir prvi put kvalificirao za Svjetsko prvenstvo 1982. u Španjolskoj.

Međutim, vrhunac karijere je doživio 1987. godine kada je u finalu Kupa prvaka zabio gol koji je Portu donio naslov protiv Bayerna.

Porto je u finalu pobijedio Bayern sa 2:1, a prvi gol za Porto u 79. minuti zabio je Madjer - petom.

Nakon umirovljenja, Madjer je u nekoliko navrata, ali bez prevelikih uspjeha trenirao reprezentaciju Alžira (1994.-95., 1999., 2001.-02., 2017.-18.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider