Trener Barcelone Quique Setien smatra da će privremeno pravilo o pet izmjena igrača tijekom utakmice škoditi njegovoj momčadi kad se nastavi španjolsko prvenstvo 11. lipnja.

"Naš stil igre omogućava nam da veliki broj svojih susreta riješimo u zadnjih 15 ili 20 minuta utakmice kada su protivnički igrači izmoreni. No, sada kada imate mogućnost pet zamjena sumnjam da ćemo biti u prilici računati na izmorenost naših protivnika. Ovakvo pravilo će nam škoditi", kazao je šef stručnog stožera Barcelone.

U primjeni do kraja godine, u HNL-u također

Privremeno pravilo o pet umjesto dosadašnje tri zamjene igrača donijela je FIFA kako bi smanjila mogućnost ozljeda nogometaša koji su dugo pauzirali zbog pandemije koronavirusa, a bit će u primjeni do kraja ove kalendarske godine.

FIFA je u implementaciji ovog pravila naglasila da se pet izmjena može učiniti u tri navrata, kako se ne bi previše remetio tijek igre. U prijevodu, moguće je da treneri dvaput uvedu po dvojicu igrača istodobno te onda još jednog.

Otkako je odluka stupila na snagu, a to je već nekoliko tjedana, vode se polemike. Jedni smatraju da će pet zamjena (bez obzira što se moraju izvršiti u tri puta kao i dosad) previše razvodniti igru, drugi tvrde da je to dobra stvar iz razloga jer će trenerima ponuditi više taktičkih mogućnosti i nadmetanje učiniti još uzbudljivijim, a treći pak naglašavaju kako je u doba se svijet još uvijek bori s pandemijom koronavirusa ovo rješenje zdravorazumsko.

U četvrtu kategoriju "svrstao" se Setien koji je jasno rekao što misli kako će se na njegovu momčad cijela ta priča odraziti...

Lokomotiva preokretom izborila finale Kupa: Sammir s dva poteza riješio utakmicu