Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veteran koji oduševljava

Bio je simbol lošeg Juvea, a sad ''žari i pali'': Zabio već drugi ''škorpion'' sezone i izjednačio Vierija

Iako je dolaskom u Juventus najveća zvijezda u talijanskom nogometu postao Cristiano Ronaldo, ove sezone oduševljava veteran Sampdorije Fabio Quagliarella, koji će za nešto više od mjesec dana proslaviti 36. rođendan.

Fabio Quagliarella (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Quagliarella je treći strijelac Serie A s 11 golova, ispred njega su Krzysztof Piątek (Genoa) sa 13 i Cristiano Ronaldo s 12 pogodaka. Također, ove sezone izjednačio je rekord Christiana Vierija. Quagliarella je bio strijelac na osam uzastopnih utakmica Serie A u kojima je nastupio i tako je postao prvi talijanski nogometaš kojemu je to uspjelo nakon Vierija 2002. godine.

A u srijedu u 18. kolu talijanskog prvenstva zabio je vodeći gol za Sampdoriju, koja je svladala Chievo s 2-0. Bio je to majstorski potez, "škorpionov udarac" (volej petom) s 13 metara. To mu je drugi pogodak "škorpionovim udarcem" ove sezone, zabio ga je i u 3. kolu u pobjedi protiv Napolija. Takve pogotke viđali smo od Zica i Zlatana Ibrahimovića, a poznate su bile "škorpionove obrane" kolumbijskog vratara Renea Higuite.

Quagliarella je cijelu karijeru proveo u Italiji i promijenio je brojne klubove, igrao je za Fiorentinu, Sampdoriju (2006–2007), Udinese, Napoli, Juventus, Torino, a od siječnja 2016. opet je u Sampdoriji. Za reprezentaciju Italije odigrao je 25 susreta i postigao je sedam golova.

Zanimljivo je da ga se često spominje kao simbol jedne od lošijih šampionskih generacija Juventusa. Quagliarella je za Staru damu igrao od 2010. do 2014., a ni jedne sezone nije došao do dvoznamenkastog broja golova u prvenstvu. Nasuprot tome, u zadnje tri sezone je trenutno na 42 pogotka u Serie A.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider