Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poslali poruku hns-u

Puljani ogorčeni suđenjem na Rujevici nakon spornog penala koji se onda još tri puta izvodio

U Puli se ne mire sa spornim odlukama koje su prelomile susret na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon subotnjeg poraza na Rujevici od Rijeke (1-2) nogometni klub Istra 1961 izrazio je u nedjelju ogorčenje suđenjem na toj utakmici 3. kola Prve Hrvatske nogometne lige na kojoj su, kako navode iz kluba "viđene doista rijetke i vrlo upitne sudačke odluke kojima je izravno odlučen konačni rezultat utakmice".

"NK Istra 1961 će se službeno obratiti HNS-u, te će od Povjerenika za suđenje zatražiti donošenje hitnih odluka i poteza kojima će se osigurati ravnopravan sudački tretman svih sudionika Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi s obzirom na krajnje upitne sudačke odluke kojima je oštećen naš klub, kao i zbog notorne činjenice da se u identičnim situacijama na utakmicama 1. HNL donose potpuno suprotne odluke", naveli su iz Istre 1961 u priopćenju na službenim stranicama kluba.

Naime, na sinoćnjoj utakmici na Rujevici kod rezultata 1-0 za domaćina dogodila kontroverzna situacija koja je vjerojatno odlučila pobjednika. Glavni sudac utakmice Fran Jović iz Zagreba u 63. je minuti dosudio kazneni udarac za Rijeku nakon kontakta Čolaka i Bosančića.

Iako se na snimci ne vidi nikakvo guranje Istrinog braniča koje bi opravdalo Jovićevu odluku, smatraju Puljani, VAR sudac Goran Gabrilo složio se s glavnim sucem dvoboja pa se Čolak prihvatio izvođenja najstrože kazne.

Njegov udarac obranio je vratar Istre Majkić samo da bi se nakon te obrane javio Gabrilo i prijavio kako je Majkić s obje noge napustio liniju gola prije no što je Čolak udario loptu. Čolak je dobio novu priliku s bijele točke, no i drugi Čolakov pokušaj Majkić je zaustavio.

I u tom drugom slučaju po ocijeni sudaca vratar je prerano napustio liniju, pa je Jović dosudio novo ponavljanje jedanaesterca. Tada se lopte prihvatio Andrijašević i sigurnim udarcem povisio na 2-0 više od pet minuta nakon što je dosuđen kazneni udarac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider