Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Xavi želi da ostane

Pukli pregovori Barcelone i jednog od njenih najboljih igrača: Gubitak će biti ogroman!

Barcelona svim silama pokušava zadržati Ousmanea Dembelea. Međutim...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je realizirala dolazak Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, Barcelona je dodala gas u svojim nastojanjima da zadrži Ousmanea Dembelea, ali čini se kako će svi pokušaji biti neuspješni.

Kako javlja novinar Gerard Moreno koji intenzivno prati zbivanja u Barci, propao je i posljednji krug pregovora oko produženja.

Dembele ima ugovor do ljeta i već za dva dana može pregovarati, pa i potpisati ugovor sa svojim novim klubom kojem bi se priključio po isteku ugovorne obveze s Barcelonom.

Novi trener Katalonaca, legendarni Xavi, kao jedan od svojih prioriteta označio je ostanak u klubu francuskog krila koje bi htio zavezati višegodišnjim ugovorom, ali teško da će mu se ta želja ostvariti.

Ne sviđa mu se opcija smanjenja plaće

AS javlja da je došlo do velikog nesrazmjera između onog što Barcelona nudi i što Dembele traži, a navodno je glavni kamen spoticanja činjenica da su mu u novom ugovoru ponudili manju plaću nego što ima sad (trenutno godišnje zarađuje oko 20 milijuna eura brutto odnosno oko 13 milijuna netto).

To je razočaralo francuskog reprezentativca i njegove zastupnike, ujedno i dovelo do toga da je igrač sada na izlaznim vratima.

U svoje redove Dembelea želi dovesti Newcastle koji bi mu mogao dati i veću plaću nego što ima u Barceloni, ali pitanje je ide li mu se na sjeveroistok Engleske, pogotovo ako Svrake ove sezone ispadnu iz Premierlige, bez obzira što je klub sa St James Parka odnedavno najbogatiji na svijetu.

Laporti sužen manevarski prostor

Što se Barce tiče, na predsjedniku Joanu Laporti je da pokuša iskontrolirati štetu i još jednom nagovoriti Dembelea na ostanak. U suprotnom, morat će ga ili prodati već sad u siječnju kako bi klubu priskribio koliko-toliko novca ili će na ljeto Francuz otići besplatno.

Koja god od ove potonje dvije opcije bude, jasno je kako će gubitak za Barcu biti golem. Podsjećamo, oni su iskrcali astronomsku odštetu Borussiji Dortmund kad su kupovali Dembelea, platili su ga 135 milijuna eura, a danas za njegove usluge ne mogu dobiti niti pola od tog iznosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider