Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spremaju se promjene

Tuchel će ''završiti na burzi'' zbog sezone za zaborav, u PSG stiže Allegri?

Bogati pariški klub je ove sezone osvojio samo jedan trofej.

Massimiliano Allegri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon neuvjerljive sezone u kojoj je PSG osvojio samo naslov prvaka Francuske, njemački stručnjak Thomas Tuchel se nalazi na rubu otkaza, a vodstvo pariškog kluba želi angažirati Talijana Massimiliana Allegrija, piše Corriere dello Sport.

PSG je osigurao drugi uzastopni naslov prvaka Le Championnata, te šesti u posljednjih sedam godina, no Tuchel je ugrozio svoju poziciju bez obzira na osvojenu krunu.

Bogati pariški klub je ove sezone osvojio samo jedan trofej: ostao je bez oba francuska kupa, a niti ove sezone nije napravljen iskorak u Ligi prvaka.

PSG je francuskom Kupu izgubio u finalu od Rennesa, u Liga kupu je ispao u četvrtfinalu od Guingampa koji seli u drugu ligu, dok je u osmini finala Lige prvaka ispao od Manchester Uniteda premda je u prvom susretu slavio na Old Traffordu sa 2:0, no Crveni vragovi su na Parku prinčeva pobijedili s 3:1.

U zadnjih sedam susreta u svim natjecanjima PSG je upisao samo jednu pobjedu, a poziciju njemačkog stručnjaka otežava i njegov sukob sa sportskim direktorom Anterom Henriqueom.

Talijanski mediji navode kako je vodstvo PSG-a već stupilo u kontakt sa 51-godišnjim Allegrijem koji od 2014. vodi Juventus i na klupi torinske Stare dame je osvojio pet uzastopnih naslova talijanskog prvaka, četiri talijanska Kupa, dva talijanska Superkupa i igrao dva finala Lige prvaka u kojima je poražen od Barcelona (2015) i Real Madrida (2017).

Allegri je blizu potpisa novog ugovora za Juve, no sada se u igru uključio i PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider