Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISPOD CIJENE

PSG u svoje redove doveo igrača kojeg se 2016. proglašavalo budućim najboljim veznjakom svijeta

Paris Saint Germain kompletirao je dovođenje veznjaka Renata Sanchesa iz ligaškog konkurenta Lillea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ludog prošlogodišnjeg transfer ljeta, Paris Saint Germain ove godine relativno miruje. Iako je klub dobio novog trenera i sportskog direktora, njima se previše ne žuri nego strateški smišljaju budućnost kluba, tijekom koje bi htjeti doći do titule koja im nedostaje, one u Ligi prvaka.

No, odradili su novi trener Galtier i savjetnik Campos jedan zanimljiv posao, odnosno doveli su igrača s kojim su zajedno surađivali u Lilleu, gdje su bili na istim funkcijama. To je portugalski 24-godišnji vezni igrač, Renato Sanches.

Do danas je već trebao biti čudo

Sanchesa pamtimo kao nogometaša koji je u ljeto 2016. godine, kao 18-godišnjak, odradio veliki transfer iz Benfice u Bayern, a onda je briljirao i na Europskom prvenstvu koje je njegov Portugal u Francuskoj osvojio. Ipak, nakon što je otišao u Bayern, umjesto da je nastavio napredovati prema predviđanom statusu najboljeg veznjaka svijeta, počeo je stagnirati. 

Svoju karijeru napokon je oživio 2019. godine prešavši u Lille, gdje je izborio mjesto standardnog prvotimca, no prečeste ozljede onemogućile su mu konstantu nastupa. U sezoni 2020./21. s Lilleom je, a pod vodstvo Galtiera na klupi, iznenađujuće osvojio naslov prvaka Francuske.

Budući da mu je preostala tek jedna godina ugovora s Lilleom, PSG ga je dobio za cijenu od 15 milijuna eura, unatoč tome što ga Transfermarkt procjenjuje na 28. U najjačem francuskom klubu trebao bi zamijeniti Georginia Wijnalduma koji odlazi u Romu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider