Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dolazi poznati argentinac?

Nakon visoke pobjede u prvenstvu PSG se odlučio na šokantan potez: Thomas Tuchel dobio otkaz

PSG je smijenio trenera Thomasa Tuchela, već je poznato ime nasljednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski prvak Paris Saint Germain smijenio je trenera Nijemca Thomasa Tuchela, pišu u četvrtak francuski "L'Equipe" i njemački "Bild".

Ta iznenađujuća odluka predsjednika PSG-a Leonarda došla je nakon jučerašnje pobjede 4:0 nad Strasbourgom. PSG je treći u prvenstvu s bodom manje od drugoplasiranog Lillea. U Ligi prvaka PSG je grupnu fazu natjecanja završio na prvom mjestu ispred RB Leipziga i Manchester Uniteda.

Navodno je 47-godišnjem Tuchelu presudio poraz od vodećeg Lyona u domaćem prvenstvu 13. prosinca (0:1), a tjedan dana kasnije PSG je bez golova remizirao na gostovanju u Lilleu.

Prema pisanju medija, glavni kandidat za novog trenera europskog doprvaka je Mauricio Pochettino, bivši trener engleskog prvoligaša Tottenhema i nekada igrač pariškog kluba.

Tuchel je u Pariz stigao 2018. godine iz Dortmunda, a prethodno je vodio Mainz i drugu momčad Augsburga. S PSG-om je osvojio dva naslova prvaka Francuske, po jedan Kup i Liga kup, dva Superkupa Francuske, a prošle su sezone stigli do finala Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider