Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koračić do naslova

Monstruozni PSG "našamarao" Montpellier uz dva komična pogotka i golčinu Di Marije

Nogometaši PSG-a slavili su u zaostaloj utakmici 17. kola francuskog prvenstva i došli su na koračić do obrane naslova.

Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U odgođenom susretu 17. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku prinčeva pobijedio Montpellier s 5:1.

PSG je poveo u 14. minuti golom Layvina Kurzawe, a izjednačio je Florent Mollet nakon pola sata igre. Ipak, u samoj završnici prvog dijela Angel Di Maria je doveo PSG u novu prednost.

U nastavku susreta francuski prvak je zabio još tri gola za uvjerljivu pobjedu, a strijelci su bili Nkunku (73), Mbappe (79) i Hilton (78), koji je sam sebi zabio pogodak.

Hilton, inače kapetan Montpellier, je direktno utjecao na posljednja dva pogotka PSG-a. Najprije je uklizao, kako bi spriječio Mbappea da zabije, te sam sebi ugurao loptu u mrežu, a onda se lopta koju je uputio Mbappe odbila od njega i u neobranjivom luku završila iza vratara.

Odgođenu utakmicu i to 23. kola odigrali su Bordeaux i Guingamp, a završilo je bez golova.

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti, no Nolan Roux je u 52. minuti promašio nemoguće. Pedro Rebocho je ubacio loptu sa strane, Vukašin Jovanović je nespretno reagirao i umalo svladao vlastitog vratara, a na odbijenu loptu je natrčao Roux i sa četiri-pet metara je prebacio prazna vrata.

Najbliže golu domaćin je bio u 73. minuti kada je Jules Kounde nakon ubačaja iz kornera pogodio vratnicu. Toma Bašić je odigrao cijeli susret za Bordeaux.

Na ljestvici vodi PSG sa 65 bodova, Lille ima 50, a Lyon 46 bodova. Montpellier je šesti sa 38 bodova. Bordeaux je na 13. mjestu sa 32 boda, dok je Guingamp na začelju sa 15 bodova, šest bodova manje od zone spasa.

REZULTATI

PSG - Montpellier 5-1 (Kurzawa 14, Di Maria 45+1, Nkunku 73, Mbappe 78, 79 / Mollet 30)
Bordeaux - Guingamp 0-0

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider