Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće štedjeti

PSG priprema bombu: Parižani rade na velikom pojačanju dok se natežu s Mbappeom

Portugalski veznjak u redovima Manchester Cityja - Bernardo Silva - na meti je PSG-a.

Bernardo Silva i Erling Haaland (Foto: Afp)

Dok traje natezanje s Kylianom Mbappeom, PSG priprema bombu. Parižani žele dovesti Bernarda Silvu, sjajnog portugalskog veznjaka u redovima prvaka Europe - Manchester Cityja, piše madridska Marca.

Prije nekoliko dana engleski mediji objavili su informaciju da Portugalca želi Al-Hilal. Saudijci su navodno Silvi ponudili gotovo 600 tisuća eura tjedno.

Dugo vremena, još od prošlog ljeta, spekuliralo se da bi Silva mogao prijeći u Barcelonu. Na kraju je na Camp Nouu završio njegov dojučerašnji kolega iz Cityja Ilkay Gundogan.

Sada su se pojavile glasine o PSG-u. Jorge Mendes ovog je ljeta već doveo na Park prinčeva Marca Asensija, a šuška se da bi mogao i Joaa Felixa. U ovom trenutku odnos portugalskog agenta s Al-Khelaifijem i Luisom Camposom prilično je dobar. Kako stoje stvari, Mendes je pronašao lukrativno odredište za svoje igrače u pariškom klubu, koji planduje na katarskim petrodolarima.

Sudeći prema nekim izjavama Bernarde Silve, kojem ugovor s Manchester Cityjem završava u ljeto 2025., može se zaključiti da je njegova budućnost na Etihadu upitna. Portugalac ostavlja dojam da bi mogao otići prije isteka ugovora, no neće ga biti lako izvući iz Guardiolina zagrljaja.

Silva je i prošle sezone bio jedan od najboljih i najzaslužnijih igrača Manchester Citya za osvajanje trostruke krune. Guardiola ga veoma cijeni i njegovo razmišljanje o odlasku vjerojatno nema previše veze s minutažom, iako ni to nije isključeno jer i dalje nema osigurano mjesto u momčadi, a možda misli da je to zaslužio.

Glavni su motivi nešto drukčiji, iako tu vjerojatno ima svega pomalo, a ponajviše razmišljanja o visini plaće i specijalnim bonusima samo za prelazak. S druge strane, PSG treba kapitalce kako bi amortizirao nezadovoljstvo navijača, pogotovo u svjetlu sapunice s Mbappeom. Izbor je pao upravo na Bernarda Silvu, barem tako piše Marca.

Tržišna procjena ukazuje na to da bi se odšteta mogla kretati oko 80 milijuna eura. To je cifra koju Barcelona ne može platiti. S te strane PSG je miran. Parižani nemaju problema s likvidnošću kao Katalonci, oni to mogu bez problema izbrojiti.

Kao jedini ozbiljan konkurent trenutačno se čine Saudijci. Njihova je politika dosad bila da izbjegavaju dovoditi zvijezde za koje moraju platiti goleme odštete, ali i to bi se uskoro moglo promijeniti. Ništa ne treba isključiti, no PSG se čini kao najizgledniji prosac.

Parižani imaju novca, sigurno je da mogu Silvi osigurati golemu plaću, a možda i nešto ubaciti u škrabicu samo za potpis. Uz to su na razini kluba i cijele lige mnogo poželjnija destinacija, a da ne govorimo o svemu što nudi francuska metropola, iako je, doduše, Grad Svjetla u posljednje vrijeme često u plamenu i možda ne nudi sliku tako poželjne destinacije kao nekoć.

Kako god, PSG ovo ljeto radi punom parom na popunjavanju kadrovske križaljke i opet će biti jedan od kandidata za najveće trofeje. Lov na "bijelog kita" zvanog Liga prvaka zvuči kao veliki izazov. Tu enigmu nije uspio riješiti ni Lionel Messi, a tko uspije, ostat će upisan u povijest. Silva je već uspio s Građanima, koji su podjednako opsesivno lovili najvrjedniji klupski trofej. Tko zna, možda je upravo portugalski veznjak ključ za otvaranje te brave. Luis Enrique imat će u rukama puno kvalitetnih igrača.

Parižani su zasad kupili Manuela Ugartea iz Sportinga za 60 milijuna, Lucasa Hernandeza iz Bayerna za 45 milijuna, Hugu Ekitikea iz Stade Reimsa za 28,5 milijuna, Kang-in Leeja iz Mallorce za 22 milijuna eura, dok su Milan Skrinira iz milanskog Intera i Marco Asensio iz Real Madrida stigli kao slobodni igrači bez odštete. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider