Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KREĆE UTRKA

PSG otišao na pripreme bez najveće zvijezde, sve je spremno za rekordni transfer

Sve vodi tome kako se PSG odrekao Kyliana Mbapea, odnosno da ponajboljeg napadača svijeta ovog ljeta namjeravaju prodati.

Neymar i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Hoće li se godinu dana kasnije ipak odraditi prošle sezone propali najveći transfer desetljeća? Ili će se možda netko drugi uključiti te Real Madridu preoteti Kyliana Mbappea?

Čini se da su oko najboljeg francuskog nogometaša preostala samo ta dva pitanja, odnosno da je PSG odlučio svakako ga ovog ljeta prodati, nakon što je postalo očito da Mbappe neće iskoristiti klauzulu kojom ugovor može produžiti do 2025. godine, a za koju se prošle godine, kad je potpisao novi ugovor s Parižanima, vjerovalo da neće biti problema.

Mbappe je strateški odradio izlaznu strategiju

No, Mbappe očito već ima svoju izlaznu strategiju, a vodstvo PSG-a je svjesno toga te su povukli ključni potez, kojim potvrđuju da na njega više ne računaju, odnosno kako će unutar idućih mjesec dana on promijeniti adresu i dres.

Lionel Messi VIDEO Kakav debi Lea Messija za Miami: Golčinom u posljednoj minuti donio prvu pobjedu nakon mjesec i pol dana divider

Naime, momčad je otputovala na pripreme, no bez Mbappea, koji je ostao u Parizu i sve se čini kako će raditi na transferu.

Francuski mediji vjeruju da je Mbappe već odavno odabrao Real Madrid kao svoj idući klub i da je sad preostalo klubovima dogovoriti se oko odštete, koja bi neovisno o posljednjoj godini njegovog ugovora mogla biti najveća u nogometnoj povijesti.

Real je ovog ljeta već ušao u veliki trošak 

No, Real svakako ima problem što je ovog ljeta već potrošen ogroman novac na Judea Bellinghema i teško je zaključiti koliko je realno da bez ikakvih izlaznih transfera iskrcaju možda i dvostruko veću svotu nego što su u Dortmund poslali za Engleza.

Tu se mogu uključiti neki drugi klubovi, poput Manchester Cityja ili njihovih crvenih sugrađana, no također će puno toga ovisiti i o financijskom fair playu te dostupnim sredstvima.

Hajduk FOTO Perišić poslao poruku hajdukovcu nakon pobjede, brzo je stigao odgovor: "Čekamo te" divider

Upravo taj financijski fair play mogao bi na kraju smanjiti Mbappeovu cijenu, posebno ako dođe do toga da je PSG-u svakako imperativ prodati ga pod svaku cijenu.

PSG možda ipak ne dobije koliko želi

Mbappe je vjerojatno uistinu sam već odabrao Madrid, unatoč tome što tamo ne bi mogao igrati svoju najdražu poziciju, onu lijevog krila, koja pripada Viniciusu Jr., nego bi se našao u vrhu napadu, tamo gdje je u Monacu kao golobradi supetalentirani klinac i započeo.

Ipak, znamo da ništa nije gotovo dok nije potpisano te i dalje postoje šanse za druge udvarače, koji bi voljeli Mbappea prenijeti preko praga svog stadiona i klupskih prostorija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider