Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imao sjajnih obrana, ali...

Subašić nemoćan protiv atomskog napada: PSG pobijedio Monaco

Subašić je imao nekoliko odličnih obrana, ali nije mogao zadržati sve nalete atomskog napada PSG-a koji je povećao prednost na ljestvici.

Slavlje PSG-a protiv Monaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju 14. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju pobijedio Monaco 2:1 i povećao prednost na ljestvici na devet bodova.

Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bilo je dovoljno za nova tri boda pariškog sastava, a golove su zabili Edison Cavani (19) i Neymar (52-11m). Utješan pogodak za Monaco zabio je Joao Moutinho iz slobodnog udarca u 81. minuti.

Pobjeda PSG-a je mogla biti i uvjerljivija. Gosti su dva puta uzdrmali okvir suparničkog gola i promašili još nekoliko sjajnih prilika. Posebno se ispromašivao Kylian Mbappe koji je prošle sezone nosio dres Monaca.

Danijel Subašić kod pogodaka nije mogao ništa, a tijekom susreta je imao nekoliko odličnih obrana.

U nedjelju su odigrane još dvije utakmice. Lyon je protutnjao Nicom pobijedivši 5:0, dok je Marseille bio bolji od Guingampa 1:0.

Lyon je već nakon prvog poluvremena imao 4:0, a kada je Nica u 70. minuti ostala s igračem manje sve je bilo jasno. Do kraja susreta Lavovi su zabili još jedan pogodak za uvjerljivu ''peticu''. Strijelci su bili Memphis Depay (5, 38), Maxwell Cornet (20), Mariano (27) i Myziane Maolida (79). Domaćin je od 70. minute igrao bez isključenog Marlona.

U susretu Olympique Marseillea i Guingampa presudio je pogodak Floriana Thauvina u 31. minuti. Na ljestvici vodi PSG sa 38 bodova, dok Monaco i Lyon imaju po 29 bodova. Na začelju je Metz sa četiri boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider