Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mbappe dobio crveni

PSG nakon drame izgubio u finalu Kupa, Neymar "podivljao": Udario navijača i napao suigrače!

Neymar je nesportskim potezom zasjenio veliko slavlje Rennesa.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Rennesa nadoknadili su dva pogotka zaostatka i boljim izvođenjem jedanaesteraca s 3:2 (1:2, 2:2) pobijedili favorizirani PSG u finalu Kupa Francuske odigranom na Stade de Franceu te po treći put u klupskoj povijesti osvojili ovaj trofej.

Parižani su poveli 2:0 pogocima dvojice Brazilaca, Danija Alvesa u 13. i Neymara u 21. minuti. Rennes je smanjio autogolom Kimpembea u 40. minuti, a strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Mexer u 66. minuti.

Do kraja osnovnog dijela utakmice, kao ni u polusatnom produžetku nije bilo pogodaka pa je o trofeju odluka pala izvođenjem jedanaesteraca, u koje je PSG ušao oslabljen, jer je pred kraj produžetka isključen Kylian Mbappe zbog opasnog starta.

U prvih pet serija izvođači na obje strane su bili precizni. U šestoj seriji za Rennes je pogodio Sarr, a 21-godišnji veznjak PSG-a Christopher Nkunku, koji je ušao nakon isključenja Mbappea, poslao je loptu preko grede za veliko slavlje Rennesa i njihovo prvi trijumf u Kupu Francuske nakon 48 godina, a treći ukupno. Pobjednici su trofej primili iz ruku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

PSG je u 17. finalu išao po peti uzastopni, a ukupno 13. trijumf u Kupu, međutim u ovoj su sezoni Parižani ostali samo na obrani naslova prvaka Francuske. Prvi put nakon 2012./2013. osvojili su samo jedan trofej u sezoni. 

Nakon utakmice dogodile su se nemile scene. Neymar se posvađao s navijačem, kojeg je u prolazu i lakše udario. Osim toga je i kritizirao mlađe suigrače.

"Moraju slušati više nego pričati. Nekad kada iskusniji igrač govori, oni mu odgovaraju. Kada trener priča, oni mu uzvraćaju. Tako nećemo doći daleko. Mi smo iskusniji i moraju nas više poštovati i slušati. I ja sam morao kad sam počinjao", rekao je u mix-zoni.

Hatem Ben Arfa (Foto: AFP) Osveta nekoć velikog talenta: Opleo po predsjedniku PSG-a koji ga je sabotirao, pa pokušao izbjeći divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider