Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA VIJEST IZ PARIZA

PSG dobiva bogatog gradskog rivala s druge strane ulice, a Pariz pravi derbi

Pariz će uskoro imati derbi u ulici.

Galerija Stadioni Jean-Bouin i Park prinčeva Stadioni Jean-Bouin i Park prinčeva Stadion Jean-Bouin u Parizu +4 Stadioni Jean-Bouin i Park prinčeva

U Parizu se ovih dana zakotrljala i najavila velika stvar u nogometu. Kažu kako će za desetak dana biti objavljeno kako Paris FC preuzima jedna od najbogatijih francuskih obitelji Arnault i to u suradnji s Red Bullom!

Paris FC bi tako uskoro mogao postati novi francuski bogataš koji će ubrzo napasti sve što može. Trenutno je drugoligaš, ali kroz koju godinu uspon bi mogao biti strelovit kada znamo tko će mu biti novi vlasnici.

Milijarder i Red Bull preuzimaju Paris FC

Bernard Arnault je jedan od najpoznatijih francuskih poduzetnika, ultrabogataš težak oko 200 milijardi eura. Radi se o biznismenu poznatom pod nadimkom Terminator koji je spojio neke od najvećih ekskluzivnih brendova u multinacionalnu kompaniju LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy, Dior, Fendy, TAG Heuer…).

Red Bull već ima uspješne projekte u nogometu i znanje koje je već iskorišteno na nekoliko svjetskih lokacija. Ovaj spoj definitivno će biti uspješan, pitanje je koliko će im trebati da se probiju do vrha.

Bernard Arnault Bernard Arnault (Foto: Afp)

Povijest veže PSG i Paris FC

Paris FC je drugoligaš koji trenutno ima rivalstvo s još jednim pariškim drugoligašem, Red Starom. No, to će vjerojatno uskoro biti povijest jer će se kroz godine razviti novo rivalstvo, ono s PSG-om.

Ova dva kluba veže povijest jer PSG je ugrabio i ime i navijače od Paris FC-a kada su  se 1970. godine spojili sa Stade Saint-Germainom te osnovali današnji Paris Saint-Germain. Samo dvije kasnije Paris FC se izdvojio iz PSG-a i opet postao samostalan klub.

Navijači su ga i dalje vjerno pratili nakon razlaza, ali uskoro je PSG postao uspješan pariški klub, a navijači su otišli za njim.

Zadnji put su prvoligaši bili 1979. godine, a nakon godina amaterizma Paris FC se prije desetak godina napokon vratio među drugoligaše. Sada će imati priliku vratiti se u elitu poslije više od 45 godina.

Stadioni Jean-Bouin i Park prinčeva Stadioni Jean-Bouin i Park prinčeva (Foto: Afp)

Stadione dijeli jedna ulica

Da stvar bude zanimljivija, Paris FC je već najavio kako napušta atletski stadion Charléty.

''Već sljedećeg ljeta želimo preseliti na stadion Jean-Bouin, rekao je trenutačni predsjednik i većinski dioničar Pierre Ferracci ovih dana.

''Pokrenuli smo pregovore sa koncesionarima Stade Français. Igrat ćemo na Jean-Bouinu i ako ostanemo u drugoj ligi. Možda se nekad i vratimo na Charléty, ali on treba obnovu i povećanje kapaciteta.''

Fascinantno u cijeloj priči je što je stadion Jean-Bouin udaljen ni dvadesetak metara od Parka prinčeva, doslovno se nalazi preko puta ulice Rue Claude Farrere. Ima kapacitet od 20 tisuća mjesta i izgleda prelijepo. Na njemu se igra ragbi, ali i ženski nogomet kada tamo nastupa momčad PSG-a.

''Sa svima ćemo razgovarati, ali trebalo bi naći mjesta u Parizu za Paris FC koji će uskoro igrati prvu ligu, je li tako?'', poručio je predsjednik kluba ohrabren dogovorom s bogatim investitorima.

Paris FC Paris FC (Foto: Afp)

Sa svime je oduševljena i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo.

''Oduševljena sam ovom informacijom iz medija. Novi vlasnici omogućit će klubu veliki prosperitet'', rekla je Hidalgo te dodala kako se radi o povijesnom klubu s dosta navijača iako taj broj zasad nije na nekom zavidnom nivou.

Mnogi od navijača stigli su i iz redova PSG-a nakon što su katarski šeici prije 15-godina sve navijačke grupe zbog incidenata izbacili s Parka prinčeva. Neki su se vratili posljednjih godina na Park prinčeva nakon dogovora i osnivanja nove navijačke skupine, ali neki su se aktivirali oko novog kluba, naročito oni desnijih političkih opcija.

Povijest ova dva kluba dovoljna je da se uskoro stvori i veće rivalstvo, a blizina stadiona je šlag na tortu te buduće priče.

Luka Modrić Luka Modrić napada velike brojke: Ako se ovo ostvari ulazi na povijesnu listu divider

Richardinho UZNEMIRUJUĆE Pojavila se snimka ubojstva brazilskog nogometaša Ricardinha divider

Julian Nagelsmann VIDEO Nijemci šokirani izgledom svlačionica u Zenici, Nagelsmann poručio: "Ja se neću tu tuširati" divider

Erling Braut Haaland Kad je navršila 18 godina, predstavio ju je svijetu, a sada objavio da je trudna divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🗣: "Moramo biti bolji. Pobijedili smo, ali Hrvatska mora bolje." 🇭🇷💪

📸: Ranko Suvar/CROPIX
Modrić je do sada dijelio drugo mjesto sa svojim bivšim suigračem iz Real Madrida, Španjolcem Sergiom Ramosom s po 180 nastupa. Međutim, večerašnjim 181. nastupom u hrvatskom dresu, probio se na drugo mjesto vječne ljestvice europskih igrača. Na vrhu ostaje Cristiano Ronaldo s 214 nastupa u dresu Portugala.

Bravo kapetane! ❤🇭🇷

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
Pobjeda nakon turbulentne završnice! BRAVO VATRENI!!! 🇭🇷❤️🔥💪

📸: Ranko Suvar / CROPIX
GOOOOOOOOOL!⚽️

Vatreni prelaze u vodstvo 30. golom Kramarića za Hrvatsku! BRAVO KRAMA! 🇭🇷❤️🔥

📸: Ronald Gorsic / CROPIX