Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europska liga

11 plavih za Rapid: Dvojica ili trojica novih u odnosu na Beč, Krznaru ostala još samo jedna dvojba

Zagrebački Dinamo večeras od 21 sat igra utakmicu 4. kola Europa lige s Rapidom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo večeras u 21 sat na Maksimiru protiv Rapida iz Beča u 4. kolu Europa lige lovi prvi vlak za europsko proljeće.

No, za razliku od uvoda prvog susreta, koji su Modri izgubili s 2:1 u Beču, u uzvratu će gosti biti u blagoj psihološkoj prednosti zbog rezultata iz prve utakmice, ali Dinamova šefa Damira Krznara veseli što je s dvije pobjede u posljednja dva susreta barem malo vratio poljuljano samopouzdanje.

gol expired VIDEO Boysi priredili "pakao" na ulicama Zagreba: Slave 35. rođendan uz karusel i bakljadu divider

Moguća pobjeda u četvrtak u maksimirskom ogledu vratila bi mir natrag u plavu svlačionicu i jedinog hrvatskog predstavnika ponovo stavila u odličnu poziciju za to drugo mjesto, a taj će rezultat Krznar pokušati dohvatiti s minimalnim promjenama u odnosu na momčad koja je za vikend pobijedila u Gorici 2:0. Jedina dvojba koju, čini se, ima jest na poziciji desnog beka.

Ponovi li identičnu jedanaestorku iz prošlog kola, to bi značilo da će od prve startati Sadegh Moharrami, odnosno da će izmijeniti tri imena u odnosu na momčad koja je prije dva tjedna izgubila u Beču, jer bi uz Iranca u prvoj trebali osvanuti još Josip Šutalo i Komnen Andrić.

Šutalo je, izgleda, definitivno izbacio Rasmusa Lauritsena iz udarne momčadi, a srpski internacionalac trebao bi dobiti prednost pred Lukom Menalom zbog forme u kojoj trenutačno igra. Postoji mogućnost da umjesto Moharramija zaigra Stefan Ristovski, koji je startao u Beču i to je navodno jedina dvojba koju još ima strateg Modrih.

To znači da će se Luka Ivanušec preseliti na jedan od bokova, a uz Brunu Petkovića u napadu će zaigrati probuđeni Andrić. Nezaobilaznom Josipu Mišiću u osovini veznog reda trebao bi se priključiti Amer Gojak, koji igra sve bolje u zadnje vrijeme i koji među iskusnijim igračima u postojećem kadru kad je riječ o utakmicama od presudnog europskog značaja.

Stoga, Dinamo bi večeras mogao zaigrati u postavi Livaković – Moharrami/Ristovski, Šutalo, KTC, Franjić – Gojak, Mišić – Ivanušec, Petković, Oršić – Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider