Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi prvom prilikom

Xavi još nije odradio prvi trening, a jedan igrač Barcelone već je prekrižen i može tražiti novi klub

Ovog petka je obznanjeno kako je Xavi novi trener Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skladu s očekivanim razvojem događaja, Xavi je postao novi trener Barcelone.

Legenda katalonskog kluba napustila je klupu katarskog Al Sadda i prihvatila poziv s Camp Noua, gdje je doživio najzvjezdanije trenutke svoje igračke karijere.

Xavi je čovjek koji bi trebao podići Barcu poslije otkaza Ronaldu Koemanu. Jasno, uz svesrdnu podršku predsjednika Joana Laporte i njegovih suradnika.

Imat će potpuno odriješene ruke u filtriranju svlačionice, njegova će biti zadnja kad su u pitanju dolasci i odlasci, a sve u svrhu temeljite rekonstrukcije igračkog kadra.

gol expired Al-Sadd službeno potvrdio: Xavi je novi trener Barcelone! "Želimo mu puno uspjeha" divider

Pritom je jednu odluku već donio, prije negoli je uopće odradio prvi trening s igračima.

Odlazi čovjek koji je trebao zamijeniti Griezmanna

Kako javlja katalonski Sport, Xavi je prekrižio Luuka de Jonga, nizozemskog napadača koji se u Barceloni nalazi na posudbi iz Seville. De Jonga je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka doveo bivši trener Koeman, koji je svojeg sunarodnjaka vidio kao adekvatnu zamjenu za Antoinea Griezmanna, koji je pak otišao iz Barce na posudbu u Atletico Madrid.

De Jong se pokazao kao teški promašaj, u devet nastupa u La Ligi i Ligi prvaka postigao je tek jedan pogodak, a to nije ni približno dovoljno za ono što Barcelona traži od svog centarfora.

Bez obzira na to što je Sergio Aguero ozlijeđen i čeka ga višemjesečno izbivanje s travnjaka, sva je prilika da će već ove zime biti razvrgnut ugovor o posudbi te će se De Jong vratiti u Sevillu. Ne budu li ga htjeli u Sevilli, lako je moguće da ode na neku novu posudbu u proljetnom dijelu sezone...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider