Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izgubili u derbiju kola

Prvi poraz Reala od Zidaneova povratka: Modrić asistirao u porazu od Valencije

Domaća Valencia upisala je vrijedna tri boda u derbiju kola španjolske Primere.

Utučeni Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 30. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia je na Mestalli pobijedila Real Madrid s 2:1 produživši niz bez poraza na čak 17 utakmica.

Šišmiši su poveli u 35. minuti preciznim udarcem Goncala Guedesa, a korak bliže pobjedi stigli su u 83. minuti kada je Ezequiel Garay zabio za 2:0 nakon ubačaja iz kornera.

Do kraja utakmice Real je uspio tek ublažiti poraz golom Karima Benzeme u trećoj minuti nadoknade na asistenciju Luke Modrića.

Valencia se ovom pobjedom približila Getafeu na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka, na samo bod zaostatka.

Posljednji poraz Valencia je doživjela upravo od Getafea (0:1) u španjolskom Kupu 22. siječnja. Nakon toga nanizala je 17 utakmica bez poraza, pri čemu 10 pobjeda i sedam neodlučenih ishoda.

U borbi za Ligu prvaka i dalje se nalazi i Athletic Bilbao koji je u dramatičnom dvoboju pobijedio Levenate sa 3:2, a pobjednički pogodak za baskijski sastav zabio je Munain iz kaznenog udarca u trećoj minuti nadoknade.

U derbiju začelja Huesca i Celta su remizirali 3:3. Celta je vodila 2:0, Huesca je potom okrenula rezultat u svoju korist s tri gola, da bi gosti u 81. minuti zabili za 3:3.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 70 bodova, Atletico Madrid na drugom mjestu ima 62 boda, a treći je Real Madrida sa 57 bodova. Getafe na četvrtoj poziciji ima 47 bodova, a zatim slijede Valencija (46), Alaves (44), Sevilla (43)...

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider