Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
"Trajalo je dva tjedna"

Donedavno vodio hrvatski Atletico Madrid, a sad je sjeo na vruću klupu u susjedstvu

Slovenci se kao i svi drugi pripremaju za nastavak prvenstva, a njihov najpopularniji klub ide dalje s hrvatskim stručnjakom na klupi.

U Mariboru nema više direktora Zlatka Zahoviča, ali tu je Sergej Jakirović. Klub iz Ljudskog vrta prepoznao je trenerski rukopis dojučerašnjeg trenera Gorice i dao mu šansu.

"Brzo se sve izvrtilo, traje to neka dva tjedna, uspjeli smo složiti viziju, mora razmišljanja i razmišljanja direktora Bogatinova i mislim da idemo u neki reset. Maribor je tri puta igrao u skupini Lige prvaka i tri puta u Europskoj ligi, amibicija je uvijek da se borite za naslov i to je sasvim realan cilj", ispričao je Jakirović za Dnevnik Nove TV.

Slovenci se kao i svi drugi pripremaju za nastavak prvenstva.

"Imaju tri scenarija, prvi je 23. svibnja, drugi je 30. svibnja i treći je 6. lipnja. Mislim da ovaj prvi neće biti, a mi ćemo tek idući tjedan saznati kad ćemo moći trenirati u grupama."

Čačić, Šušak, Jurčić... Brojni Hrvati bili su na klupi Maribora.

"Volimo očito prelaziti granice... To je dobro, zašto ne? Nema predrasuda, gleda se rad, očito je netko prepoznao moram reći odličan rad u Gorici. Prati se sve i eto, na kraju kroz neki razgovor i vizije, razmišljanja, došli smo do toga da gledamo u istom smjeru."

Jakirović priznaje kako će s Mariborom morati igrati drugačiji nogomet nego s Goricom koju su pod njegovim vodstvom zvali hrvatski Atletico Madrid.

"Ja sam rekao kad me pitaju za stil igre da je jedno kad igrate s Goricom Prvu HNL u koju ste tek ušli, a drugo s Mariborom gdje moramo imati više loptu i kontinuirano biti u napadu, sve to vuče jedno s drugim."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider