Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puše za vratom Rijeci

Osijek preokretom do velike pobjede i trećeg mjesta na ljestvici

U susretu 17. kola Prve HNL Osijek je na gostovanju pobijedio Goricu s 2-1, dok je Dinamo rutinski stigao do pobjede protiv Intera s 2-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gorica i Osijek su odigrali zanimljivu utakmicu, a na koncu su slavili gosti skočivši s tri nova boda na treće mjesto na ljestvici.

Domaćin je došao u vodstvo u 12. minuti. Lukasz Zwolinski je odlično asistirao Joeyja Suka, koji je izašao ispred Marka Malenice i mirno pogodio mrežu gostiju. Izjednačio je Marko Marić iz kaznenog udarca u 40. minuti, a gosti su okrenuli rezultat u 74. minuti golom Alena Grgića. Petar Bočkaj je ubacio iz prekida, a loptu je na drugoj vratnicu sjajno zahvatio Grgić i smjestio je neobranjivo pod samu gredu.

Gorica je umalo izjednačila u 84. minuti, ali je Faruku Miya pogodio vratnicu. U posljednjim trenucima susreta domaćin je ostao s igračem manje nakon što je Mario Marina isključen zbog drugog žutog kartona.

U ranije odigranom susretu Dinamo je rutinski stigao do bodova protiv Intera, a Modrima je put do pobjede bio olakšan od 51. minute kada je zbog drugog žutog kartona isključen Jasmin Čeliković. Utakmicu je obilježio sjajan pogodak Brune Petkovića koji je u 61. minuti zabio ''škaricama'' za 2-0.

Dinamo vodi na ljestvici s 42 boda, Rijeka na drugom mjestu ima 33 boda, a Osijek je sada treći s 31 bodom, dok je Lokomotiva četvrta s 30 bodova. Gorica je ostala na petom mjestu sa 26 bodova, tri više od Hajduka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider