Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi kiks cityja

Prvak Manchester City zaustavljen od novaka u Premierligi: Da su uveli VAR ovakvi se golovi ne bi događali

Wolverhampton je na svom terenu uspio otkinuti dva boda prvacima iz Manchestera.

Boly zabio Cityju rukom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvak Manchester City zaustavljen je u 3. kolu od novaka u Premierligi, Wolverhamptona koji je na svom Molineux stadionu pred više od 30 tisuća navijača osvojio bod odigravši 1:1.

Bio je to okršaj prvaka Premierlige i Championshipa u kojem su domaćini imali puno sreće te na kraju uspjeli doći do velikog boda. Nažalost po City, Premierliga još uvijek uvela VAR, jer je gol Wolvesa za vodstvo postignut rukom.

Willy Boly je u 57. minuti zabio gol rukom na asistenciju Moutinha što nitko od sudaca nije vidio, ali se jasno vidjelo na ponovljenoj snimci.

S druge strane, gosti iz Manchestera tri puta su gađali okvir gola, no osim pogotka Laportea nakon ubačaja Gündogana u 69. minuti nitko od jake navale gostiju nije uspio zabiti. Domaći vratar Rui Patricio sjajno je branio, a strijelac hat-tricka u prošlom kolu, Sergio Aguero dva puta je gađao vratnicu, na kraju i u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca.

Wolverhampton je još jednom pokazao kako pod vodstvom Espirita Santa ne gubi na svom stadionu. U 28 utakmica u svim natjecanjima poraženi su samo dva puta na Molineuxu.

Vjerojatno će se nakon ove utakmice opet pokrenuti rasprave zašto Premierliga već ove sezone nije uvela VAR sustav kojeg još uvijek žele testirati na utakmicama FA kupa.

Podsjetimo, Bundesliga i Primera su se od ove godine pridružile Serie A u korištenju ove vrste video asistencije sucima, a liga prvaka bi također na proljeće mogla uvesti VAR koji se na SP-u pokazao kao dobro rješenje za sumnjive situacije.
 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider