Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sedam dana - sedam utakmica

Čeka nas vrući HNL tjedan: Jako male razlike unutar velike četvorke, Rijeka može osigurati jesensku titulu

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi od ovog ponedjeljka 6. prosinca pa do nedjelje 12. prosinca bit će odigrano čak sedam utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Današnjom utakmicom između Istre 1961 i Slaven Belupa, posljednjom u 18. kolu, započinje uzbudljivi tjedan koji je pred nama u Prvoj HNL.

Puljani i Koprivničanci odmjerit će snage u derbiju začelja i pokušati doći do bodova kojima bi još malo pobjegli fenjerašu Hrvatskom dragovoljcu, ali ono što će ipak pokupiti najviše pozornosti nogometne javnosti bit će obračuni u vrhu odnosno utakmice klubova iz tzv. velike četvorke koja se nalazi unutar pet bodova.

Već u srijedu vidjet ćemo međusobni obračun trenutno prve i druge momčadi lige. U zaostaloj utakmici 14. kola na Rujevici će Rijeka ugostiti Osijek. Protekli vikend Osječani su bili dočekali kao vodeća momčad prvenstva, ali Riječani su iskoristili njihov remi u Velikoj Gorici i preuzeli čelnu poziciju.

Bit će zanimljivo ispratiti ovaj susret, posebice nakon što je ždrijeb polufinala Kupa spojio baš Rijeku i Osijek. Do tog kup-okršaja na Rujevici još je daleko, sad su ipak u fokusu prvenstveni bodovi na koje računaju jedni i drugi.

Od petka do nedjelje igra se redovono, 19. kolo, koje će susretom u Puli otvoriti Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac. U subotu će u akciju prvo Lokomotiva i Hajduk, a zatim i Rijeka i Gorica. Nedjelja donosi oglede Osijek – Šibenik i Dinamo – Slaven Belupo.

Teoretski, nogometaši Rijeke mogu u ovom tjednu osigurati jesenski naslov. Naime, ukoliko u srijedu svladaju Osijek, a zatim u subotu i Goricu, doći će do 42 boda čime će postati nedostižni i Osijeku i Hajduku i Dinamu.

Livaja zaledio Maksimir u najvećem derbiju

Krasan potez Murića u pobjedi Rijeke

Hiroš donio bod Osijeku u Velikoj Gorici

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider