Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šokantan poraz

Hajduk poražen na Poljudu od Varaždina: Gosti na poluvremenu imali 3:0, Bijeli bili nadomak boda

U sklopu 29. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu poražen od Varaždina s 3:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka doživjeli su šokantni poraz na Poljudu od Varaždina u sklopu 29. kola Prve HNL. Gosti iz Varaždina slavili su s 3:2, nakon što su na poluvremenu vodili 3:0. 

Domagoj Drožđek zabio je za 1:0 i 3:0 u 19. odnosno 40. minuti, dok je strijelac za 2:0 bio Petar Mamić. U nastavku su Vušković i Caktaš zabijali za smanjenje vodstva u 49. i 74. minuti, no do boda Hajduk nije stigao. 

Varaždin je poveo nakon pogreške Mujakića koji je izgubio loptu, Senić je uposlio Obregona, a on u pravo vrijeme pronalazi Drožđeka koji preciznim udarcem matira vratara Hajduka.

Teklić je pet minuta kasnije na 20 metara od gola Hajduka pronašao Petra Mamića, a on je snažnim i preciznim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut Posavčeva gola za svoj ovosezonski prvijenac u dresu Varaždina.

U 40. minuti Ivan Posavec se odličnim potezom oslobodio Hamze, a onda pronašao Drožđeka kojem nije bilo teško sa sedam metara matirati vratara Hajduka.

Nakon svega četiri igre u nastavku Vušković je lijepim, odmjerenim udarcem iskosa pogodio mrežu gostiju za 1:2, a konačni rezultat postavio je Mijo Caktaš prekrasnim pogotkom s 20-ak metara. Caktaš je pogodio neobranjivo za svoj 14. gol sezone.

Hajduk je porazom ostao drugi s 51 bodom, no Rijeka ili Lokomotiva imaju priliku u međusobnom susretu pobjedom (ili bodom u slučaju Rijeke) preuzeti to mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. 

Uskoro opširnije...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider