Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modri slave

VIDEO Dinamo razbio Istru 1961: Golovi Oršića i Emrelija, Modri pobjegli pet bodova Osijeku

Dinamo je uspio ostvariti cilj i osvojiti tri boda protiv Istre.

Nogometaši zagrebačkog Dinama povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice Prve HNL uverljivom 3:0 (2:0) domaćom pobjedom protiv Istre 1961 u susretu 31. kola.

Dvostruki strijelac za branitelja naslova bio je Mislav Oršić (8, 45), dok je početkom nastavka na 3:0 povisio Mahir Emreli (50).

Dinamu je put ka pobjedi uvelike olakšao gostujući branič Perković početničkom pogreškom u samom otvranju utakmice, njegovo preslabo dodavanje prema vrataru Lučić presjekao je Ademi, pokušaj domaćeg kapetana Lučić je uspio blokirati, ali lopta je stigla do natrčalog Oršića koji nije imao težak zadatak pogoditi mrežu.

VIDEO HNL golovi: Dinamo - Istra 2:0 (Oršić)

Na 2-0 Oršić je povisio na samom kraju prvog poluvremena kada je Špikić pobjegao lošem Perkoviću po desnom krilu, uslijedilo je dodavanje za Ademija koji je odličnom povratnom loptom proigrao Oršića koji je bio precizan sa 12-13 metara.

VIDEO HNL golovi: Dinamo - Istra 3:0 (Emreli)

Da ne bi bilo nikakvih nedoumica oko konačnog rezultata pobrinuo se Emreli koji je u 50. minuti pospremio odbijanac u mrežu nakon udarca Oršića i obrane Lučića.

Vodeći Dinamo sada ima 66 bodova, pet više od drugog Osijeka, odnosno 10 više uz utakmicu više od trećeg Hajduka. Istra 1961 je deveta sa 26 bodova, koliko ima i osmi Šibenik, no posljednji Hrvatski dragovoljac zaostaje 11 bodova.

Tablica HNL-a

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider