Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako su se digli

VIDEO Slaven Belupo iz jedanaesterca došao do već treće pobjede u nastavku sezone

Slaven Belupo je s 1:0 pobijedio Hrvatski dragovoljac na otvaranju 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

U prvom susretu 25. kola Prve HNL nogometaši Slaven Belupa pobijedili su na domaćem terenu Hrvatski dragovoljac s minimalnih 1:0.

Za Slaven Belupo je ovo već treća pobjeda u nastavku sezone (nakon slavlja u gostima kod Osijeka i Gorice), a pogodak vrijedan tri boda zabio je Arijan Brković iz jedanaesterca u 64. minuti.

U prvom poluvremenu potpuno je dominirao Slaven Belupo, a gosti iz Zagreba su bili isključivo orijentirani na obranu. No, bolju igru domaći sastav nije naplatio pogotkom. Po dvije šanse su imali Zapata i Božić, a najbolju priliku propustio je, nakon točno pola sata igre, Caimacov koji je zaprijetio udarcem glavom.

Odmah na startu drugog poluvremena gosti su tražili jedanaesterac, ali ga nisu dobili. No, suđen je udarac s bijele točke nešto kasnije i to za domaćina, a taj je trenutak na kraju odlučio pobjednika. Galešić je napravio prekršaj na Zapati, a Brković je u 64. minuti zabio za 1:0.

Zapata izborio, Brković realizirao penal

Do kraja je Hrvatski dragovoljac bio nešto hrabriji u napadačkim akcijama, ali pobjedu domaćina nije uspio ugroziti.

Slaven Belupo se, uz utakmicu više, bodovno izjednačio s petom Lokomotivom i šestom Goricom. Hrvatski dragovoljac i dalje je uvjerljivo posljednji te ima čak 12 bodova manje od pretposljednje Istre 1961.

U subotu igraju Lokomotiva - Gorica (15 sati) i Hajduk - Rijeka (18 sati), dok se u nedjelju sastaju Šibenik - Istra 1961 (15 sati) i Osijek - Dinamo (18 sati).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider