Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte gol

VIDEO Dinamo s minimalnih 1:0 slavio kod Slavena, Oršić opet junak Modrih

Dinamo je rezultatom 1:0 pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici.

U pretposljednjoj utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo s minimalnih 1:0.

Gosti su do pobjedničkog pogotka stigli u 20. minuti, a strijelac je bio Mislav Oršić. Pobjeda je Zagrepčanima privremeno donijela tri boda prednosti u odnosu na Osijek koji će od 17.05 sati gostovati u Šibeniku.

Dvoboj u Koprivnici protekao je u Dinamovoj nadmoći koja nije bila materijalizirana velikim brojem prilika, iako se mreža Slaven Belupa zatresla već u 9. minuti.

Prva HNL Prva HNL: Golovi, ljestvica i rezultati utakmica divider

Lijepu akciju odigrali su Bruno Petković i Komnen Andrić, razmijenili dodavanja nakon čega je Petković svladao domaćeg vratara Ivana Suška, ali je na intervenciju VAR-a pogodak poništen. Naime, u začetku akcije Mislav Oršić je primio loptu u nedopuštenom položaju.

Dinamo je drugi put zatresao mrežu u 20. minuti. Petković je dugom loptom prebacio domaću obranu i izbacio Mislava Oršića "oči u oči" s vratarom Suškom. Oršić ga je vagao i na kraju poslao loptu u mrežu pokraj njegove lijeve noge.

Pogodak Oršića

VAR ispravio odluku pomoćnog suca

U trenutku kad je pogodak postignut, pomoćni sudac je podigao zastavicu čime je dao do znanja da je Oršić bio u zaleđu. No, ako VAR nije donio ništa dobroga Dinamu u 9. minuti, u momčadi hrvatskog prvaka su sigurno bili zahvalni što je tehnologija u uporabi, jer je poništila odluku pomoćnika Marija Zebeca i pokazala da je Oršić ovoga puta bio u dozvoljenom položaju te je njegov deseti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni priznat.

Do kraja prvog poluvremena još je jednom Petković bio u ulozi asistenta, kad je u 36. minuti uputio upotrebljivu loptu Komnenu Andriću, ali ju Dinamov napadač nije uspio zaustaviti pa je dobra prilika propala.

Loša predstava Slavena

Momčad Zorana Zekića u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac prema golu i to je podatak koji najbolje oslikava igru Slaven Belupa. Koprivničani su na prvi udarac prema Livakoviću čekali do 55. minute. Kolumbijac Hansel Zapata je dobio dobru loptu i oslobodio si prostor za udarac u kaznenom prostoru. No, njegov pokušaj lijevom nogom nije bio precizan pa nije bilo potrebe za intervencijom Dinamovog vratara.

U drugom poluvremenu ni Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti. Najopasnija je bila situacija iz 53. minute kad je Oršić imao slobodan udarac sa 20-ak metara, a loptu je poslao pokraj vratnice.

Konačna statistika je pokazala šest udaraca Dinama, tri unutar okvira, od kojih je jedan završio u mreži, dok su domaćini imali četiri udarca u drugom poluvremenu, ali nijedan nije bio precizan.

Utakmicu na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš pratilo je oko 3000 gledatelja, a sudio je Mario Zebec iz Cestice.

 

 

Tablica HNL-a:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider