Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka je druga

VIDEO Rijeka skoro kisala protiv Lokomotive, Murić obilježio susret, ali dobar je gol i Marka Dabre

Rijeka je pobjedom preskočila Hajduk na HNL ljestvici.

Nogometaši Rijeke došli su do prve pobjede u nastavku natjecanja Prve HNL svladavši u subotnjoj utakmici 22. kola zagrebačku Lokomotivu sa 3:2 (2:0).

Robert Murić je u 25. minuti donio vodstvo Riječanima izravnim pogotkom iz udarca iz kuta. Isti je igrač u 39. minuti još jednim preciznim udarcem pogodio za 2:0. Lokmotivi je nadu u preokret donio Marko Dabro golom za 2:1 u 58. minuti, ali je već u 60. minuti Haris Vučkić bio strijelac za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Sandro Kulenović u 79. minuti.

VIDEO Gol Murića za 1:0

Rijeka se ovom pobjedom bodovno izjednačila s vodećim Dinamom. Obje momčadi imaju po 43 boda, ali zagrebačka momčad ima bolju gol-razliku i utakmicu manje. Treći je Hajduk sa 41 bodom, do čega je stigao uvjerljivom subotnjom pobjedom od 4:0 na gostovanju kod Gorice.

Na početku proljetnog dijela prvenstva Rijeka je ostavila loš dojam u derbiju na Maksimiru, gdje su svi najbolji igrači momčadi Gorana Tomića ostali veliki dužnici riječkim navijačima. Taj je dug Robert Murić odlučio vratiti protiv Lokomotive i to s kamatama.

VIDEO Gol Murić a za 2:0

Već u 6. minuti je pokušao izravno iz udarca iz kuta iznenaditi goste, ali je Lokomotivin branič Justin De Haas uspio glavom blokirati taj pokušaj. No, nesretni Nizozemac je pri doskoku ozlijedio skočni zglob i morao napustiti igru, a zamijenio ga je Nikola Soldo.

Murićev novi pokušaj iznenađenja dogodio se u 11. minuti i opet izravnim udarcem iz kuta. Koncentriran je bio vratar Ivan Nevistić. Murićev udarac s ruba kaznenog prostora u 14. minuti je blokirao Soldo, a u 23. minuti Nevistić je zaustavio udarac Princea Ampema.

VIDEO Rijeka - Lokomotiva 2:1 (Dabro)

Lokomotivin vratar se istaknuo u 25. minuti kad je Murićev oštar udarac s ruba kaznenog prostora uspio zaustaviti nogom, u stilu rukometnih čuvara mreže i odbio loptu u korner. Loptu je namjestio Murić i iz trećeg pokušaja uspio postići pogodak izravno iz kuta. Njegova lijeva noga pokazala se ubojitom, a lopta je preletjela Nevistića i zakoprcala se u maloj mrežici za vodstvo Riječana.

Svaki kontakt Murića s loptom bio je noćna mora za Lokomotivinu obranu. Iz kuta je pokušao još jednom, u 37. minuti, a dvije minute poslije došao je do svog drugog pogotka na utakmici, a devetog u ovoj prvenstvenoj sezoni. Dodavač je bio Domagoj Pavičić, a Murić je jednim trzajem na rubu kaznenog prostora izbacio svog čuvara iz ravnoteže te sa 15 metara ljevicom pogodio suprotan kut pokraj nemoćnog Nevistića za 2:0.

VIDEO Rijeka - Lokomotiva 3:1 (Vukčić)

U drugom poluvremenu su napadi gostujuće momčadi postali konkretniji, ali prvu pravu priliku u 55. minuti imali su Riječani, ponovno preko Murića. Ampemova lopta za dvostrukog strijelca bila je idealna, ali je išla na Murićevu desnu nogu. Udarac s visine kaznenog prostora je bio dobar, ali je Nevistić još jednom rukometnom intervencijom spriječio Murića da dođe do 'hat-tricka'.

Tri minute poslije isplatila se Lokomotivina povećana agresija u drugom poluvremenu. Marko Dabro je uspio pobjeći pažnji riječkih braniča, namjestio se na gotovo istu poziciju s koje je Murić u prvom dijelu pogodio za 2:0, ali je za razliku od domaćeg napadača gađao bliži gornji kut. Udarac je bio toliko snažan da Nediljko Labrović nije uspio pravovremeno reagirati i spriječiti Dabru da postigne svoj deseti gol u ovoj sezoni.

Veselje i nada gostiju nisu dugo trajali, jer je u 60. minuti Rijeka ponovno došla do dva pogotka prednosti. Ponovno je po lijevoj strani projutio Prince Ampem i poslao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje je čekao Haris Vučkić i zatresao mrežu.

VIDEO HNL golovi: Rijeka - Lokomotiva 3:2 (Kulenović)

Dvije minute poslije Riječani su tražili kazneni udarac. Prince Ampem se ponovno sjurio s lijeve strane u kazneni prostor, a kad je bio na samom rubu, pao je nakon kontakta s braničem Lokomotive. Sudac Strukan se konzultirao s kolegama u VAR sobi, ali nije odlučio pogledati snimku spornog trenutka nakon kojeg je ostao dojam da su Riječani oštećeni.

Nove dvije prilike za Rijeku propustili su Selahi u 72. minuti i Robert Murić minutu poslije toga, da bi Lokomotiva u 79. minuti ponovno došla na samo gol zaostatka. Riječka obrana nije uspjela izbaciti loptu iz kaznenog prostora, gdje se između dvojice domaćih braniča odlično snašao Dabro, poslao loptu prema sredini, a neometanom Kulenoviću nije bilo teško svladati Labrovića.

Pokušali su gosti u preostalom vremenu doći do izjednačenja, a najbliže pogotku bili su u 85. minuti, kad je Enis Cokaj iz slobodnog udarca pucao snažno, ali malo preko gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider