Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
puno prilika

VIDEO Hajduk se spasio u zadnjim minutama protiv Šibenika, nada o naslovu ostaje

Šibenik se nadao prekidu crne serije, ali Hajduk je ipak pobijedio na Poljudu.

U sklopu 30. kola HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Šibenik 2:1 i ostao u igri za naslov prvaka Hrvatske. Za Hajduk su zabili Krovinović i Elez, Ćurić je bio precizan kod gostiju.

Susret je odigran po jakoj kiši koja je prala travnjak i igrače od prve do posljednje minute, a Hajduk je svoju dominaciju u prvom poluvremenu uspio materijalizirati u 32. minuti.

Sahiti je povukao napad po desnoj strani, dodao Livaji koji je uputio prizemni ubačaj na 10 metara na koji je natrčao Krovinović i zatresao mrežu.

VIDEO HNL golovi: Hajduk - Šibenik 1:1 (Ćurić)

Početkom nastavka Hajduk je propustio nekoliko vrlo izglednih prilika poglavito nakon prekida, a kazna je stigla u 54. minuti.

Ponovno je začetnik akcije bio Sahiti, ali ovoga puta u negativnom smislu, on je neshvatljivo na 20-ak metara od svog gola s aut-linije poslao poluvisoku loptu u sredinu gdje se nije snašao Elez, pa je do lopte stigao kapetan gostiju Ćurić, utrčao s njom u kazneni prostor i rutinirao svladao Kalinića.

VIDEO HNL golovi: Hajduk - Šibenik 2:1 (Elez)

Nakon poravnanja u sastav Hajduka, kojemu je "igrala" samo pobjeda kako bi ostao u borbi za naslov prvaka, ušla je nervoza te je igra postajala sve nepovezanija. Ipak, jedan od brojnih prekida u završnici dvoboja ipak je donio pogodak.

Krovinović je u 87. minuti ubacio iz kuta, a na tri metra je najviše skočio Elez i spustio glavom loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Ovom pobjedom Hajduk je skočio na treće mjesto sa 56 bodova, četiri manje uz utkamicu više od vodećeg Dinama, dva manje od drugog Osijeka, a jednim više od četvrte Rijeke. Šibenik je, pak, ostao deveti sa 26 bodova, koliko ima i osma Istra 1961, dok posljednji Hrvatski dragovoljac ima 11 bodova manje.

Tablica HNL-a

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider