Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gol odluke

VIDEO Ademi spasio Dinamo za tri boda u Velikoj Gorici: Modri pobjegli Osijeku i Hajduku

Dinamo je do pobjede došao u zadnjim minutama utakmice.

Nogometaši Dinama došli su do teško izborene 1:0 pobjede na gostovanju kod Gorice koja ih je približila obrani naslova prvaka Hrvatske.

Pobjedu Dinamu, baš kao i na nedavnom gostovanju kod Rijeke, donio je kapetan Arijan Ademi pogotkom u 85. minuti.

Kako nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica završila bez pogodaka, a Osijek je još u subotu poražen u Rijeci, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 69 bodova, pet više od Osijeka te šest više od Hajduka.

Povratak Ante Čačića na Dinamovu klupu nakon deset godina nije riješio problem Dinamove neefikasnosti. U odnosu na prethodnika Željka Kopića, Čačić je odlučio Brunu Petkovića zamijeniti Komnenom Andrićem i upravo je srbijanski centarfor imao najbolju Dinamovu priliku u prvom poluvremenu dvoboja u Velikoj Gorici.

Andrić je u 19. minuti dobio odličnu loptu u prostor, izašao pred domaćeg vratara Dominika Kotarskog, dobro pucao, ali je čuvar mreže Gorice još bolje reagirao te obranio taj udarac.

Dinamo je do vodstva mogao doći već u 10. minuti, kad je gorička obrana bila izigrana, ali je udarac Luke Ivanušeca završio u bloku, na odbijenu loptu natrčao je Arijan Ademi i pucao pod gredu, ali je Kotarski obranio. Isti je ishod bio i u 32. minuti, kad je pucao Emreli, a vratar Gorice još jednom spriječio lidera prvenstva da dođe do vodećeg pogotka.

Gorica je rijetko imala loptu u nogama, ali su domaći igrači znali doći do zadnje trećine u izglednoj poziciji. Ono što im je nedostajalo, bili su završni udarci ili dodavanja koja bi ih dovela u izgledne situacije.

Istu sliku gledali smo i u nastavku utakmice.

U 55. minuti je spremnost Kotarskog testirao Mislav Oršić iz slobodnog udarca sa 30-ak metara. Na vrlo zahtjevan udarac vratar Gorice je ponovno dobro reagirao. Oršić je u 70. minuti dobio loptu na 17 metara, potegnuo pod gredu, no Kotarski je ponovno pokazao sjajne reflekse.

Bolju priliku od one koju je imao Mislav Oršić u 83. minuti teško je i zamisliti. S lijeve strane je ubacio Petar Bočkaj. Lopta je padala na pet metara kod suprotne vratnice, na nju je natrčao Oršić, pucao iz prve, ali je Kotarski stilom rukometnog vratara obranio nogom.

U 85. minuti ni svemogući Kotarski nije mogao spriječiti pogodak, koji je postigao Dinamov kapetan Arijan Ademi. Dugačka akcija gostiju koja je počela od Bočkaja, dovela je loptu do Tolića na 20-ak metara, koji ju je uspio podići i prebaciti za Ademija. Ademi je ušao u kazneni prostor i lobao istrčalog Kotarskog. Lopta je pogodila vratnicu i odbila se u polje, ali prvi je na njoj ponovno bio Ademi i iz drugog pokušaja ju pospremio u mrežu.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

 

Tablica HNL-a:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider