Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstorski potezi

Ovo su najbolji potezi i akcije iz HNL-a: Već imamo nekoliko kandidata za pogodak sezone

Odigrano je 11 kola HT Prve lige, a ovo su najbolji potezi i akcije.

Pregled najljepših golova uvodnog djela HT Prve lige započinjemo derbijem Dinama i Rijeke te jednim od dva prekrasna pogotka koje je postigao Isiah Abbas.

23-godišnji Ganac debitirao je u hrvatskom nogometu na izvanredan način. U velikom derbiju protiv hrvatskog prvaka zabio je dva pogotka.

Iz kategorije dalekometnih topova posebno se izdvaja eurogol Antonyja Kalika na gostovanju Gorice kod Osijeka. Na Kalikov udarac ostao je nemoćan i sjajni reprezentativni vratar Ivica Ivušić..

Prekrasan pogodak postigao je i Kalikov suigrač Toni Fruk u golijadi protiv Rijeke. Sjajnim pogotkom može se pohvaliti i jedan od najboljih dinamovaca ove sezone, Luka Ivanušec. 

Siguran kandidat za pogodak sezone je eurogol igrača Osijeka, Ivana Fiolića na Šubićevcu. Fiolićev dalekometni projektil, ozbiljnu konkurenciju ima u pogotku Princea Ampema s utakmice Hrvatskog Dragovoljca i Rijeke.

Jedanod važniji temelja na kojima počiva moderni nogomet je brza tranzicija iz obrane u napad, a upravo je Ampem ovaj kontranapad Rijeke dovukao do Josipa Drmića koji se iskazao maestralnom golgeterskom reakcijom.

A kako se u svega 15 sekundi može kvalitetno obraniti od prijetnje iz kornera, a nakon toga odjuriti u ubojitu kontru pokazao je Šibenik protiv Lokomotive pomoću sjajnog dvojca Marin Jakoliš i Antonio Marin.

Od slobodnih udaraca, uz Lovrićev protiv Istre, izdvajamo Mišićev protiv Dragovoljca, a kada su u pitanju golovi glavom, tu je samo jedan kralj: osječki El Toro, Ramon Mierez.

A za kraj smo ostavili ono najposebnije. Fantastičan pogodak Mislava Oršića protiv Slaven Belupa i neočekivani gol iz mrtvog kuta Marka Livaje na poljudskom derbiju Hajduka i Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider