Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dabro i Aliyu za trijumf

VIDEO Lokomotiva preokretom pobijedila Hrvatski dragovoljac koji je ostao zakucan na dnu

Prva utakmica nedjeljnog programa 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

U 21. kolu Prve HNL Lokomotiva je pobijedila Hrvatski dragovoljac rezultatom 2:1.

Lokomotiva je teže nego se očekivalo stigla do pobjede. Gosti su poveli pogotkom Veldina Hodže u 22. minuti, no Lokomotiva izjednačava u 45. minuti a strijelac je Marko Dabro. Na 2:1 što je i konačni rezultat podiže u prvoj minuti drugog poluvremena Ibrahim Aliyu.

Od početka utakmice Lokomotiva dominira, no prvu priliku na utakmici ima tek u 19. minuti kada je Cipetić ubacio, a Kulenović pucao glavom, no Šubarić je uhvatio lotu.

U 22. minuti Dragovoljac je šokirao domaćina, akcija je krenula iz kornera, Hodža je pucao i lopta se odbila od jednog igrača Lokomotive i ušla u gol.

Dragovoljac poveo

U sudačkoj nadoknadi Lokomotiva izjednačava i to nakon što je Cokaj ubacio loptu s nekih 25 m, Dabro je došao na pet metara od gola primio loptu i samo je spremio u mrežu Dragovoljca.

Nakon odmora u prvoj minuti nastavka Lokomotiva podiže na 2:1. Miličević je ubacio lotu u kazneni prostor, ali je Aliyu koji je bio potpuno sam zabio za 21. I u drugom dijelu utakmice Lokomotiva je agresivnija, napada i ima više prilika.

Dabro izjednačio

Tako je Kulenović imao dvije prilike najprije u 56. a onda u 61. minuti, no oba je puta pucao preko gola. Dragovoljac imao dobru priliku u 76. minuti kada je Frigan, koji je ušao u igru pet minuta prije toga, imao priliku zapucati, ali je obrana Lokomotive to izbacila.

Dragovoljac ostaje s igračem manje u 88. minuti kada Bašić dobiva drugi žuti karton.

Aliyu zabio za preokret

Lokomotiva je do ove utakmica pet kola bila bez pobjede i sada je šesta na ljestvici sa 27 bodova. Dragovoljac je pak zadnjih 13 utakmica bez pobjede, a nakon ovog poraza ostao je na zadnjem mjestu na ljestvici sa sedam bodova.

Pred oko 200 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj utakmicu je sudio Ivan Bebek iz Rijeke.

Lokomotiva - Hrvatski Dragovoljac 2:1

Strijelci: Dabro 45, Aliyu 46/ Hodža 22

Lokomotiva: Nevistić, Aliyu, Dabro ('71 Goričan), Marić, De Haas, Milićević, Cokaj, Pivarić, Stojković ('46 Jakov-Anton Vasilj), Cipetić, Kulenović

Dragovoljac: Šubarić, Jurišić, Galešić, Bašić, Vuliklić, Bristrić ('90 Veljača), Karrica ('70 Frigan), Majstorović, Hodža, Čirjak ('70 Kukoč), Smolčić

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider