Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri kluba u dva boda

Ludnica u juniorskom prvenstvu: Hajduk i Dinamo potpuno poravnati nakon dramatičnog preokreta!

U juniorskom prvenstvu Hrvatske sudjeluje 16 klubova, igra se dvokružno što znači da sezona ukupno traje 30 kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pored uzbudljive borbe za naslov prvaka u Prvoj HNL, ništa manje nije interesantno niti u konkurenciji juniora.

Tamo je format natjecanja nešto drugačiji, igra se Liga 16, dvokružnim sistemom (ukupno 30 kola).

Juniorsko prvenstvo došlo je do 21. kola u kojem su najbolje momčadi bile u akciji ovog petka. Prije ovog kola Dinamo je bio vodeći s 48 bodova, drugoplasirani Hajduk imao je 46, a trećeplasirana Lokomotiva 44. Daleko nije bila niti Gorica na četvrtom mjestu, njezini juniori imali su 43 boda.

A onda je lopta krenula s centra, prvo na zagrebačkoj Kajzerici gdje je Lokomotiva s 1:0 pobijedila Šibenik.

Hajduk u drami okrenuo Sesvete i preuzeo vrh

Zatim se na Poljudu odvila prava drama, vjerojatno najluđa utakmica dosadašnjeg dijela sezone. Hajduk je ugostio Sesvete, gubio do 90. minute, ali je uspio izvesti dramatični preokret i trijumfirati sa 4:3!

Gosti iz istočnog dijela Zagreba su poveli u osmoj minuti, aktualni prvaci su u 17. izjednačili. Sesvete ponovno dolaze u vodstvo u 34. minuti, ali početkom nastavka, u 48., Hajduk opet poravnava. Igrala se 64. minuta kada su Sesvete treći put stigle u prednost, rezultat je u tim trenucima bio 2:3. Međutim, juniori Hajduka se nisu predavali, uslijedila je totalna opsada gostujućeg gola koja je rezultirala dvama pogocima u samoj završnici. Filip Čuić je u 90. minuti zabio za 3:3 da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade Stipe Vladušić kreirao totalni preokret i donio pobjedu Hajduku.

S ova tri boda Hajduk je preskočio Dinamo kojeg je u kasnijem terminu čekalo gostovanje kod Gorice. U Velikoj Gorici su mreže mirovale, završilo je 0:0 s čime su se Modri izjednačili s Hajdukom, ostavši na drugoj poziciji zbog slabije gol-razlike u odnosu na Splićane.

Juniori najvećih hrvatskih klubova u dosadašnjem tijeku prvenstva ostvarili su po 14 pobjeda i sedam remija, bez poraza. U prvom dijelu sezone u Zagrebu su odigrali 1:1 i ponovno će odmjeriti snage u 25. kolu, krajem travnja.

Tko zna, možda baš u toj utakmici padne odluka o novom prvaku. U slučaju istog broja bodova na kraju sezone odlučivat će međusobni omjer.

Na koncu, ne treba otpisivati niti Lokomotivu čija je omladinska škola već godinama na visokoj razini, a pravo je osvježenje Gorica čiji su se juniori pozicionirali kao trenutno četvrti najbolji u državi, s velikom bodovnom zalihom naspram onih klubova koji im gledaju u leđa.

Prva HNL, juniori:

1. Hajduk 49 bodova (gol-razlika +41)
2. Dinamo 49 (gol-razlika +30)
3. Lokomotiva 47
4. Gorica 44
5. Varaždin 34
6. Rijeka 33
7. Rudeš 33
8. Istra 1961 30
9. Dugopolje 30
10. Inter Zaprešić 22
11. Osijek 19
12. Orijent 1919 19
13. Šibenik 17
14. Sesvete 14
15. Slaven Belupo 13
16. Bjelovar 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider