Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DIJETE HAJDUKA

Najbolji strijelac Šibenika prije Dinama: ''Hajdukovci zovu, pitaju, mole me. Ali nema potrebe''

Ivan Delić je nogometno odrastao u dresu Hajduka, a navijači iz Splita se nadaju kako će baš on pokvariti planove Dinama o naslovu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 35. kola Prve HNL Šibenik na svom stadionu dočekuje Dinamo. Ta se utakmica igra u nedjelju od 19:05.

Dvoboj je to koji možda odluči prvaka Hrvatske za ovu sezonu. Modri bi pobjedom osigurali titulu, ali postoji mogućnost da Modri kiksaju, a Hajduk pobijedi Istru, onda bi se o tituli odlučivalo u zadnjem kolu na Maksimiru.

U nedjelju se očekuje pun stadionu u Šibeniku, a Bad Blue Boysi su najavili dolazak u velikom broju.

U sastavu Šibenika ima igrača koji su prošli nogometne škole Dinama i Hajduka, a jedan koji je odrastao u Hajduku je Ivan Delić, danas najbolji strijelac Šibenika s devet golova, jedan manje ima Antonio Marin, koji je igrač Dinama na posudbi.

Ancelotti i Benzema Ancelotti otkrio Benzeminu tajnu uspjeha: Napravio je to nakon odlaska Ronalda divider

Delić se preporodio u dresu Šibenika, uz osam golova ima i devet asistencija, a kako se utakmica bliži, sve više dobiva poruka iz njegovog Splita. Navijači Hajduka se nadaju kako bi Delić svojim golovima mogao pokvariti Dinamovo slavlje u Dalmaciji.

VIDEO Gol Delića protiv Istre

''Zovu, pitaju, mole me. Ali nema za tim potrebe. Ja želim pobijediti za svoj klub Šibenik i za svoje navijače. Normalno je da ljudi u Splitu žele da Hajduk bude prvak, bilo bi i lijepo da derbi u zadnjem kolu odlučuje zbog atmosfere, ali što se nas tiče, ja ću dati sve od sebe zbog Šibenika. U svaku utakmicu ulazim maksimalno, dajem koliko god mogu za klub u kojemu igram'', rekao je Delić za Dalmatinski portal.

Ti si dijete Hajduka, koliko si danas bolji igrač u odnosu na vrijeme kada si bio na Poljudu?

gol expired Jedna era se bliži kraju: Lewandowski želi otići iz Bayerna, prva želja mu je Barcelona divider

''Sve je to iza mene. Ostale su uspomene. Meni su lijepe, ali to je daleko. Imao sam tada 18-19 godina, sa 20 sam išao na prvu posudbu. U Hajduku II sam imao jako dobrih utakmkica, da ih sad ponovim, bilo bi to čudo od igre. Pamtim izdanja protiv Gorice, Dinama II, čak i Šibenika, koji se tada borio za vrh, zatim Varaždina…'', dodao je napadač Šibenika,

Delić je u karijeri kratko igrao i za prvu momčad Hajduka.

''Dobio sam priliku na kapaljku. Kakav ćete dojam ostaviti kad jednu utakmicu uđete 10-15 minuta, pa te dvije nema, a onda te još spuste u drugu momčad? Ali nema veze, pamtim samo sretne trenutke.''

VIDEO Gol Delića protiv Slaven Belupa

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider