Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio je i Rijeci

VIDEO Trijumf Gorice na Šubićevcu, mladi ofenzivac s dva pogotka potvrdio odličnu formu

Prva utakmica 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je na Šubićevcu.

U prvom susretu 11. kola Prve HNL nogometaši Gorice slavili su na Šubićevcu protiv Šibenika 2:1.

Gorica je time prekinula kratki negativan niz te se učvrstila na petom mjestu ljestvice, dok je Šibenik poražen sedmi put ove sezone i ostao je sedmi.

Dvoboj je počeo napadima Šibenika, a najopasniji po gostujućeg vratara Banića bili su Jakoliš i Marin. No, gosti iz Velike Gorice su vrlo brzo uzvratili i to na majstorski način.

U prošlom kolu Toni Fruk je postigao sjajan pogodak protiv Rijeke, a sada je režirao novu majstoriju. U 15. minuti je gromovito raspalio s 15-ak metara iskosa te je pogodio bliže rašlje domaćih vrata.

Sjajan gol Fruka za 0:1

Nakon primljenog gola Šibenik je nastavio napadati, ali krajem poluvremena novi šok za domaćina. U 41. minuti je ponovno pucao Fruk, a lopta se od Perića odbila u mrežu.

U drugom poluvremenu nastavila se inicijativa Šibenika koji je nizao šanse i u 66. minuti je napokon smanjio. Mario Ćurić je opalio s 25 metara, a lopta je udarivši od Krizmanića promijenila smjer i zakoprcala se u mreži. Premda je pokušavao, Šibenik do kraja nije uspio uzeti barem bod.

Fruk pogodio za 0:2

Ćurić smanjio

Gorica je prije ove pobjede izgubila dvije utakmice u dramatičnim završnicama i sudačkim nadoknadama (Osijek 2:3 i Rijeka 3:4). Šibenik je, pak, dobio uvodne tri domaće utakmice u sezoni, ali je onda izgubio dva puta u nizu (Osijek i sada Gorica).

U subotu će igrati Lokomotiva i Slaven Belupo (17:00), odnosno, Istra 1961 i Rijeka (19:05), dok su u nedjelju na rasporedu utakmice Dinamo - Hrvatski dragovoljac (17:00) i derbi Osijek - Hajduk (19:30).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider