Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrao na SP-u

Gorica predstavila zvučno pojačanje: Stigao bivši nigerijski reprezentativac

Radi se o nogometašu koji primarno igra na poziciji središnjeg braniča, ali može pokriti i obje bočne pozicije te zaigrati i u ulozi defenzivnog veznog igrača.

Godfrey Oboabona (Foto: HNK Gorica) (Foto: HNK Gorica)

Bivši stoper nigerijske nogometne reprezentacije 28-godišnji Godfrey Itama Oboabona novi je igrač Gorice, priopćili su u utorak iz trenutačno pete momčadi hrvatskog prvenstva.

Radi se o nogometašu koji primarno igra na poziciji središnjeg braniča, ali može pokriti i obje bočne pozicije te zaigrati i u ulozi defenzivnog veznog igrača, a u redove novog hrvatskog prvoligaša stigao je kao slobodan igrač, nakon što je posljednji angažman imao u Al-Ahliju iz Saudijske Arabije.

Najveći dio karijere proveo je u turskom prvoligašu Rizesporu, za koji je u razdoblju od 2013. do ljeta 2017. godine odigrao 96 prvenstvenih utakmica i postigao četiri pogotka. Iz Turske je otišao u Al-Ahli za koji je odigrao osam utakmica, a klub je napustio u veljači ove godine.

Oboabona je od 2012. do 2016. godine bio standarnim članom nigerijske reprezentacije za koju je odigrao 39 utakmica i postigao jedan pogodak. Bio je u sastavu Nigerije na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, gdje je njegova reprezentacija ispala u osmini finala od Francuske, ali je odigrao samo 29 minuta u prvom dvoboju na prvenstvu protiv Irana.

No, godinu dana prije Oboabona je bio neizostavni član udarne postave koja je osvojila Afrički kup nacija. Posljednji nastup upisao je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nigerijac je već počeo trenirati sa svojim novim suigračima, a pavo nastupa će steći čim bude riješena potrebna dokumentacija, stoji u priopćenju prvoligaša iz Velike Gorice.

Oboabona će u svom novom klubu nositi dres s brojem 4.

Gorica je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Prve HNL. Pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića Goričani su u šest kola osvojili deset bodova, a najveće iznenađenje priredili su pobijedivši Hajduk na Poljudu. Uz to, njihov je bodovni učinak mogao biti još bogatiji. Naime, u dvije domaće utakmice, protiv Slavena i Intera, držali su pozitivan rezultat sve do same završnice te na kraju, umjesto šest ili barem četiri, osvojili svega jedan bod.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider