Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE SU IZNENADILI

Prošle godine osvojili su Euro, a sad će u najboljim godinama zajedno zaigrati u ligi gdje većinom odlaze veterani

Lorenzo Insigne i Federico Bernardeschi uskoro će zajedno istrčati u dresu Toronto FC-a.

Reprezentacija Italije (Foto: Afp)

Iako je osnovan tek 2005. godine, Toronto FC vjerojatno je klub unutar Major League Soccer lige s najvjernijim i najžešćim navijačima, posebno u usporedbi s ostalim klubovima iz Kanade.

U prosjeku ih na domaćim utakmicama prati oko 25 tisuća navijača, a ujedno su prvi klub u ligi čiji su navijači počeli organizirano odlaziti na gostovanja. Kasnije su to popratili još neki. Isto tako, klub je konstantno u samom vrhu ligu i borbi za titulu prvaka.

Većinu vremena u vrhu, samo jednom prvaci

No, titulu su osvojili tek jednom do sada, 2017. godine, da bi prošle sezone doživjeli potpuni pad, osvojivši 26. mjesto u ligi unutar koje nastupa 28 momčadi. Sad se čini da im ipak slijede bolji dani.

Može se reći kako je Toronto FC osigurao možda i dva najveća pojačanja u povijesti lige, ako ćemo gledati prema aktualnoj formi, statusu i ugledu igrača koje su doveli. Pojačali su se ponajboljim igračem prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, Lorenzom Insigneom te njegovim reprezentativnim kolegom, dosadašnjim članom Juventusa, Federicom Bernandeschijem.

Što je još važnije, obojica dolaze potpuno besplatno.

Insigne je mogao bilo gdje, odabrao je MLS

31-godišnji Insigne odluku je donio još prije nekoliko mjeseci, no morao je pričekati istek ugovora s Napolijem, čiji je član bio od samog početka karijere, odnosno kojem je pristupio još kao 15-godišnjak. Za Napoli je odigrao 434 utakmice te postigao 122 pogotke i upisao 95 asistencija. Za reprezentaciju Italije nastupio je 54 puta i postigao deset pogodaka.

Iako je mogao otići gotovo bilo gdje, Insigne je odlučio odmoriti se od nogometa najviše razine te je odabrao Toronto. Tamo je prije dva tjedna službeno i predstavljen.

28-godišnji Bernardeschi napustio je Juventus također nakon isteka ugovora, a u pet sezona u Staroj dami upisao je 183 nastupa uz 12 pogodaka i 24 asistencije. To su ipak brojke ispod onih s kakvima je kao veliko pojačanje doveden iz Fiorentina.

U reprezentaciji je cijelo vrijeme zadržao svoje mjesto, a ukupno je za Azzure odigrao 39 utakmica uz šest pogodaka.

On je danas stigao u Toronto, koji je za njegov angažman prvo morao osloboditi mjesta u budžetu te je dobio veliki doček fanova koji od njega puno očekuju.

Nastaviti posao koji je započeo sunarodnjak

Insigne i Bernardeschi svakako bi trebali nastaviti posao koji je započeo njihov sunarodnjak Sebastian Giovinco. On je 2015. godine, poput Bernardeschija danas, u Toronto došao kao 28-godišnjak iz Juventusa te je u Kanadi proveo četiri godine tijekom kojih je postao najbolji strijelac i asistent kluba do danas. 

Svakako bi trebali pokušati pomoći Torontu već ove sezone. Doigravanje im 14 utakmica prije kraja regularnog dijela bježi sedam bodova, no u slučaju kvalitete serije je sve moguće. No, u nju će morati krenuti odmah. Ako ne uspiju, talijanski dvojac svoje će prave partije vjerojatno krenuti pružati tek iduće sezone.

Momčad vodi iskusni Bob Bradley, dok je već prava igračka ikona njegov sin Michael. Od ove sezone u njihovim redovima više nije Jozy Altidore, no talijanski dvojac bi ga svakako trebao nadomjestiti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider