Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije uspio

Prosinečki u drami ispao iz prve lige, Vatreni se spasio

U susretu posljednjeg, 34. kola Kayserispor je na svom travnjaku izgubio 1-2 od doprvaka Trabzonspora i oprostio se od prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki nije uspio spasiti Kayserispor od ispadanja iz elitnog razreda turskog nogometa.

U susretu posljednjeg, 34. kola Kayserispor je na svom travnjaku izgubio 1-2 od doprvaka Trabzonspora i oprostio se od prve lige.

Prosinečkom su na ruku išli drugi rezultati, Denizlispor je kod kuće izgubio od Ankaragucua (0-1), dok je Rizespor izgubio kod Fenerbahčea (1-3), međutim trebala mu je i pobjeda protiv Trabzonspora.

Gosti su poveli u 63. minuti golom Filipa Novaka, a tračak nada za domaćine donio je Pedro Henrique izjednačivši iz kaznenog udarca u 86. minuti.

U preostalom vremenu Kayserispor je jurnuo po pobjedu, no u šestoj minuti nadoknade Trabzonspor je zabio za 2-1, a pogodak je postigao Alexander Sorloth.

Prosinečki je preuzeo Kayserispor u prosincu prošle godine i pod njegovim vodstvom momčad je u 18 susreta ostvarila šest pobjeda, pet remija i sedam poraza.

Kayserispor je na koncu zauzeo posljednje mjesto, a u drugu ligu seli i Ankaragucu, te Yeni Malatyaspor, dok se Rizespor u kojem igra lijevi bek Vatrenih Dario Melnjak ipak spasio.

Naslov prvaka je osvojio Istanbul Basaksehir ispred Trabzonspora.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider