Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loša procjena

Prosinečki dobio otkaz u Denizlisporu: Veliki Žuti odbio otpremninu!

Robert Prosinečki više nije trener turskog Denizlispor

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Prosinečki dobio je otkaz na klupi Denizlispora, odnosno sporazumno se rastao s turskim klubom.

Kap koja je prelila čašu dogodila se nakon jučerašnjeg poraza u turskom Kupu od trećeligaša Turgutluspora, i to na svojem Atatürk stadionu. Bio je to četvrti uzastopni poraz Denizlispora u svim natjecanjima, a treći na domaćem terenu.

U turskom prvenstvu Denizlispor je na pretposljednjem mjestu s pet osvojenih bodova u osam kola. Stoga je bilo jasno da se rastanak primakao i da Prosinečki neće dočekati u sedlu sljedeće kolo turskog prvenstva. 

Yavuz Cinkaya, potpredsjednik i glasnogovornik Denizlispora, objavio je da klub neće isplatiti odštetu Prosinečkom, jer je takav dogovor postignut s hrvatskim stručnjakom, koji je poznat po korektnosti. Prosinčeki se očito odrekao otpremnine. 

„Nadamo se da ćemo promjenom trenera izazvati pozitivni šok u svlačionici. Denizlispor ima puno navijača i ne zaslužuje ovakve rezultate. Učinit ćemo sve da poboljšam situaciju“, zaključio je potredsjednik kluba.

Denizlispor u subotu gostuje kod Bašakšehira, aktualnog prvaka Turske.

Prosinečki u zadnje vrijeme baš ne ide. Prošle sezone je Kayserisporom po plasmanu trebao ispasti iz elitne turske lige, no ipak je ostao zbog odluke Turskog nogometnog saveza da se liga proširi zbog problema koji je izazvala koronakriza.

Veliki Žuti odlučio je napustiti Kayserispor jer je smatrao da mu momčad nema potencijal za nešto više od gole borbe za ostanak. Prihvatio je ponudu Denizlispora smatrajući da će s njim imati lakši posao, no očito se prevario.     

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider