Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poklonio se vrataru

Prošao Hajdukovu školu pa zbog rata pobjegao u Beograd: "Na Poljudu sam učio od najboljeg"

Oliver Kovačević prošao je Hajdukovu vratarsku školu, a onda zbog rata prebjegao u Beograd.

Oliver Kovačević (Foto: Afp)

Čukarički se posljednjih godina prometnuo u jedan od boljih srpskih klubova, redovio nastupa u europskim natjecanjima, a prošle je sezone došao do grupne faze Konferencijske lige

Dio zasluga za to pripada i Oliveru Kovačeviću, bivšem srpskom vrataru koji je rođen u Splitu, gdje je prošao Hajdukovu školu nogometa, a onda početkom 90-ih pobjegao u Beograd s obitelji.

"Utjecala je situacija u državi, s obitelji sam morao napustiti Split. Prošao sam Hajdukovu školu, ali pokojni ujak prenio mi je ljubav i simpatije prema FK Radu, u koji sam stigao po dolasku u Beograd. Išao sam korak po korak, krenuo sam iz Prve beogradske lige i stigao do Prve lige. Tek s 30 godina dobio sam poziv u reprezentaciju, ali uvijek sam vjerovao u to što radim, bio sam uporan i na kraju se isplatilo."

Kovačević je u karijeri nastupao za Rad, Milicionar, Železnik i CSKA Sofiju. Skupio je i tri nastupa za tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a nakon što je okačio kopačke o klin, posvetio se trenerskom poslu.

Prije šest godina stigao je u Čukarički, a tvrdi da mu je u svakodnevnom radu s vratarima veliki uzor legendarni Vladimir Beara.

"Ogroman utjecaj na moju igračku i trenersku karijeru. Njegovo razmišljanje, način rada, komunikacija. To je nešto što sam zapamtio kao dijete i dosta stvari, kad je u pitanju moj rad, vežem za razdoblje kad sam učio od najboljeg. Imao sam privilegiju i čast učiti od najboljeg", kazao je u razgovoru za Kurir.

Petar Sučić Dinamo odbio zadnju ponudu Coma za Petra Sučića: Evo za koliko će ga pustiti divider

Novak Đoković Novak Đoković bez borbe prošao u polufinale Wimbledona divider

Olmo i Yamal Fotografija Messija i bezvoljnog 8-godišnjeg Olma širi se internetom: "Nisam se želio fotografirati, nasilu su me posjeli u njegovo krilo" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Remi na Rujevici. Riječane u Ljubljani čeka lov na jesen u Europi. ⚽

📸: Pixsell
GOL! ⚽️

Olimpija preko udarca s bijele točke dolazi do izjednačenja!
Riječani odlaze na odmor s prednošću. ⚽

📸: Damir Skomrlj / CROPIX
GOOOOOOOL! ⚽️

Ivanović zabija za vodstvo Rijeke! 🦈

📸: Damir Skomrlj/CROPIX